Üle mitme aasta pole koroonapiirangute tõttu saanud Eestis pidada tänavatantsuvõistlusi. Eesootaval nädalavahetusel apeetakse Pärnus ja Tallinnas nii Eesti karikaetapp püstistes tänavatantsustiilides kui Eesti meistrivõistlused breiktantsus. Žüriis istuvad maailmas kõrgelt hinnatud tänavatantsutantsijad ja treenerid, näiteks Red Bull BC All Stars esindusnägu B-Boy Junior kui ka Inglismaa kohalike meistrivõistluste UK B-Boy Championsips eestvedaja ja 2018. aastaks noorte olümpiamängudele hindamissüsteemi loonud Renegade.

Neid tänavatantsustaare pole Eestis korraga varem käinud ja nii kõrgetasemeline žürii pole Eesti meistrivõistlustel varem väljas olnud. Ühtlasi on tegemist esimese Eesti karikaetapiga, mis asetub uude Eesti Tänavatantsijate Liidu punktisüsteemi, mille on heaks kiitnud Eesti Tantsuspordi Liit. Kui varem pole tänavatantsuvõistlused Eestis omavahel punktiskoori alusel seotud olnud, siis nüüd kujuneb aasta jooksul toimuvate karikaetappide põhjal välja Eesti tänavatantsijate edetabel. Mitmete teiste spordialade puhul on sellised pingeread tavapärased, kuid tänavatantsus on seni ühtne struktuur puudunud.

Tänavatantsust tulvil nädalavahetus saab alguse Pärnus sel laupäeval, kui võisteldakse püstistes tantsustiilides seitsmes kategoorias (locking, popping, hip-hop, hip-hop junior, house, krump ja vogue). Vogue performance’i kategoorias toovad osalejad tantsupõrandale luksuslikud ja silmapaistvad kostüümid, sest võistluse teema on “kuninglik” ehk “royal”. Omaette haruldane nähtus on tantsustiil krump, sest selles stiilis pole pikalt Eestis üldse võistlusi toimunud. Viimati peeti karikaetapp tänavatantsudes mullu novembris, siis selgusid erinevates kategooriates Eesti meistrid.

Laupäeval on kohtunikeks näiteks maailmas sadu tantsuvõistlusi võitnud (sealhulgas suurvõistlused Juste Debout, Summerdance Forever, Fairplay dancecamp) Kapela Marna ning Kevin Gopie ehk Renegade Inglismaalt, kes on tänavatantsumaastikuga üle 40 aasta seotud tantsija, treener ja DJ.
Renegade veab eest Inglismaa kohalikke meistrivõistluseid UK B-Boy Championsips, treenib tantsugruppe Soul Maverick ja Monsterz ning on mänginud olulist rolli breiktantsu kui olümpiaala hindamissüsteemi loomisel. Koos tänavatantsupioneeri Niels “Storm” Robitzkyga lõi ta hindamissüsteemi Trivium, mille on kasutusele võtnud maailma tantsuspordi föderatsioon WDDF ning seda kasutati 2018. aastal noorte olümpiamängudel.

Pühapäeval peetakse Tallinnas aga Eesti meistrivõistlused breiktantsus, kus peadpööritavaid lahinguid hindab ühe kohtunikuna Redbull BC One All Stars esindusnägu Bosila Bonya, artistinimega B-Boy Junior. Ta on breigiareenil üks suuremaid ikoone, eeskujusid ja mõjutajaid kogu
maailmas, kuulub tantsugruppi Wanted Posse ning breigirühmitusse The Flying Steps. Tema edulugu on olnud tavapärasest erinev, sest hoolimata 3-aastaselt diagnoositud lastehalvatusest, on tantsija õppinud sooritama käte peal uskumatuid akrobaatilisi trikke ning saavutanud legendi staatuse. Breigižüriisse kuuluvad veel Renegade ja B-Boy Focus, viimane töötab Breaking Team Finland peatreenerina ning seab kõrgeid panuseks 2024. aasta Pariisi olümpiaks.

Kui seni on võistlused olnud publikule suletud, siis nüüd oodatakse huvilisi tantsulahinguid oma silmaga tunnistama. Põnevust pakuvad nii rahvusvahelised kohtunikud kui ka välismaised DJ-d ning kodumaine tuttav nägu, mõlema võistluse päevajuht Kaarel Kose aka Kozy.