"Konsulteerisin arstiga ja alustasin nädalast antibiootikumide kuuri, mis tähendab, et EM-il ma ei võistle," rääkis ometi Heerenveenis EM-i koroonamullis viibiv Liiv. "Olen siin, sest nii on turvaline ning saan vajadusel konsulteerida treeneri ja füsioterapeudiga."

Antibiootikumide tarvitamine välistab kurnavad treeningud, niisiis hoiab Liiv toonust rahuliku jalgrattasõiduga. "Võtsin kaks esimest tabletti ära ja läksin kergele treeningule, õhtul on taas kaks tabletti," selgitas Liiv. "Harjutades pean jälgima enesetunnet ja selle järgi tegutsema."

Kui antibiootikumikuur läbi, paneb Liiv paika edasise treeningkava Pekingi olümpiaks. "Esmane plaan oligi kirjas kuni EM-ini, sealt vaatab edasi. Peamine on terveks saada, koroonat vältida ja turvaliselt Pekingisse jõuda," sõnas Liiv. "EM-i pärast ma ei muretse, sest olümpia ja sellele järgnev MM on märksa olulisemad."

Liiv sai vigastada sel esmaspäeval, kui tegi ratta seljas sprinditrenni. „Harjutus oli kuus korda kuus sekundit maksimumkiirusega,” selgitas Liiv. „Kolmandal korral, nii, kui parema jalaga pedaali üles tõmbasin, tuli sõidukinga pöia all asuv klipp lahti, kett jooksis maha ja jala hüppeliiges riivas suuri hammasrattaid. Kõik toimus nii äkki, kümnendiksekundite jooksul. Mul vedas, et pikali ei käinud.” Tagajärg: kaks pisikest, kuid sügavat haava jalas, jalg paistes ja valus.