Selleks, et täna algavasse laskesuusatamise MK-sarja teise trimestri mulli sisse pääseda, ei piisa atleetidel ainult vaktsineerimistõendist, vaid ette tuleb näidata ka negatiivne PCR-test. Eesti meistrivõistlusteks ja aastavahetuseks koju sõitnud Tuuli Tomingas hakkas testiaega otsima vahetult enne aastavahetuse perioodi ning selgus, et õigeks ajaks testile pääsemiseks tuleb kõik oma suhtlemisoskus mängu panna.

„Lend MK-le oli 4. jaanuaril ning selleks hetkeks pidi tulemus teada olema, aga millal siis ikka seda ajama hakata kui mitte viimasel hetkel ehk lühendatud tööpäeval pühade-eelsel perioodil?“ kirjutas Tomingas Topauto laskesuusablogis. „Sain oma vitsad kohe kätte, sest aegu broneerides pakuti esimest võimalust alles 4. jaanuariks. Mõistes, et Tartus ma testile ei pääse, uurisin, kas üldse kusagil Eestis on mõni vaba aeg. Aga mida polnud, oli PCR-testi aeg. Algas paanikakontor, tegin järjest kõnesid, kuhu oskasin. Läbi ime sain siiski 3.01 hommikuks aja ja testimure sai lahendatud.“

Testi tulemused sai Tomingas kätte samuti viimasel hetkel ehk mõned tunnid enne varahommikust lendu. „Ööbisin Ülemiste hotellis, hinges kerge rahutus oma koroonatesti osas. Liiga palju tean juba neid inimesi, kelle test on sümptomite puudumise ja vaktsiini kiuste positiivne. Kell 23.58 saabus mu negatiivne vastus, pärast mida suutsin mõneks tunniks silma looja lasta," lisas ta.

Oberhofi MK-etapi esimesed sõidud peetakse reedel, kui kavas on meeste ja naiste sprindietapid.

Jaga
Kommentaarid