Djokovic on tuntud vaktsiinivastasena ning seni ei ole ta avaldanud, kas ta on koroonaviiruse vastu vaktsineeritud või mitte. Küll aga on ta avalikult kritiseerinud reegleid, mis kohustavad tennisemängijatel end vaktsineerida. Teisipäeval teatas serblane, et on saanud suurel slämmil osalemiseks meditsiinilise eriloa. Austraalia siseministri Karen Andrews teatas seejärel aga, et Djokovic võidakse piiri peal kinni pidada ja riigist välja saata.

Djokovic maandus Austraalias kohaliku aja järgi kolmapäeva hilisõhtul, kuid kohe tekkisidki tal probleemid viisaga. Nimelt oli üks tennisetähe tiimi liikmetest taotlenud Djokovicile sellist viisat, mis ei tunnista ühtegi meditsiinist eriluba vaktsineerimatuse osas. Kui piiriametnikud võtsid ühendust võimudega, et uurida, kas nad on nõus Djokovici viisa kehtivaks lugema, keeldusid nad sellest. Seda kinnitas sotsiaalmeedias ka kohalik spordiminister Jaala Pulford.

Djokovici isa Srdjan teatas mõni aeg hiljem, et tennisetähte hoitakse lennujaamas ühes ruumis kinni, kus keegi teda külastada ei tohtinud. Ruumi valvasid kaks politseinikku. Pärast väidetavalt kaheksa tunni pikkuseks veninud segadust, mille käigus piiriametnikud ka Djokovoci küsitlesid ning nõudsid tõendeid meditsiinilise eriloa põhjuste kohta, teatas Austraalia piirikontroll (Australian Border Force), et Djokovicile riiki sisenemiseks luba ei anta.

"ABF saab kinnitada, et Djokovic ei suutnud esitada piisavaid tõendeid, mis langeksid kokku Austraaliasse sisenemise tingimustega. Seega on tema viisa tühistatud. Kõik väliselanikud, kellel pole sobivat viisat, peetakse kinni ja saadetakse Austraaliast minema," vahendas Sky Sports ABF-i sõnumit.

Peagi teatas ka Austraalia peaminister Scott Morrison, et reeglid kehtivad kõigile.

Serbia meedia teatel kavatseb Djokovic koos advokaatidega Austraalia võimude otsuse edasi kaevata. Briti meedia teatel on serblane praeguseks hetkeks toimetatud võimude poolt ühte Park Hoteli nimelisse immigratsiooniasutusse, kus ta jääb järgmist lendu koju ootama. Tõenäoliselt peab Djokovic riigist juba täna lahkuma.

Skandaali osas on sõna võtnud juba Serbia president Aleksandar Vucic. "Just lõpetasin telefonikõne Djokoviciga. Ütlesin meie Novakile, et kogu Serbia on temaga ning meie võimud teevad kõik selleks, et lõpetatakse maailma parima tennisemängija ahistamine," vahendas Sky Sport presidendi sõnumid. "Kooskõlas kõikide rahvusvaheliste seadustega võitleb Serbia Novak Djokovici nimel õigluse ja tõe eest."

Jaga
Kommentaarid