Kolm meest sattus rünnaku alla tagasiteel laagripaika. 48-aastane Vjatšeslav Dudnik sai rünnaku järel surma. Medvedjev asus aga karuga võitlema. Väidetavalt proovis poksija esmalt karu tulirelvast lasta, kuid karu lõi mehel relva käest. Seejärel haaras Medvedjev noa ja tappis sellega karu.

Medvedjev sai ka ise tõsiseid vigastusi ning kolmas kalamees Deniss Tšebotar toimetas poksija lähedal asuvasse haiglasse. Medvedjev oli mõnda aega ka kunstlikus koomas. Praeguseks on ta haiglast väljas, kuid tema nägu on rünnaku tagajärjel tundmatuseni muutunud.

Medvedjevi foto sattus avalikkuse ette, kui ta poseeris koos Londonis poksis olümpiavõitjaks kroonitud kaasmaalase Jegor Mehhontseviga.

„Ta oli jäänud juba karu alla ning karu proovis teda minema vedada. Iljal oli vähe võimalusi ellu jääda, kuid ta sai sellega hakkama,” kiitis Mehhontsev Medvedjevit sotsiaalmeedias. „Olen kindel, et poksija oskused aitasid teda selles olukorras. Just seetõttu võttis ta vastu õigeid otsuseid. Ilja Medvedjev, sa oled tõeline võitleja!”

2019. aastal võitis Medvedjev Venemaa armeesportlaste meistrivõistlustel kuni 64 kg kaaluvate meeste konkurentsis kuldmedali.