Mäkinen jäi 2019. aastal Soome politseile vahele kiiruseületamisega, ta sõitis 100 km/h alas 149 km/h.

Soomes on trahvid seotud inimese sissetulekuga ning väiksemad seaduserikkumisi nagu eksimusi liikluses karistatakse päevase tulu lõikes. Mäkinenile määrati trahv 28 päevamäära ulatuses ja esialgu tehti seda 2018. aasta andmete põhjal.

Süüdistuse järgi suutis Mäkinen trahvisummat aga oluliselt vähendada. Ta rääkis võimudele, et teenib kuus 10 000 eurot. Mäkineni 2019. aasta tuludeklaratsioon näitab aga, et Mäkineni tulu igas kuus oli üle 62 000 euro.

Mäkinen selgitas, et tal paluti teada anda ainult nendest sissetulekutest, mis olid pärit Soomest. Tema firma Tommi Mäkinen Racing oli aga registreeritud nii Eestis kui ka Soomes ja suurema osa tulust teenis Mäkinen Eestist.

Mäkinen rääkis kohtusaalis esmalt saatuslikust kiiruseületamisest.

"Sõitsin veokitest mööda. Teeolud olid head ja mul polnud aimugi, et kiirus nii suureks tõusis. Kui aru sain, mis juhtus, varises mu maailm kokku. Seda poleks pidanud juhtuma," vahendas Mäkineni sõnu Ilta-Sanomat.

"Politseiautos vormistati mulle trahv ja küsiti, kas minu Soomest pärit sissetulekud on muutunud," jätkas Mäkinen meenutamist. "Ütlesin, et jah, on muutunud. Mulle anti juhised, kuidas asjaga edasi minna. Palusin need paberile kirjutada, sest olin juhtunust šokis."

Järgmisel nädalal saatis Mäkinen võimudele andmed oma 2019. aasta sissetulekute kohta ja märkis, et Tommi Mäkinen Racingu firma kolimise tõttu olid tema sissetulekud oluliselt vähenenud ja olid 10 000 eurot kuus. Mäkineni trahvisummat vähendatigi esialgselt 37 000 eurolt 3000-le.

Mäkineni sõnul sai ta aru, et esitada on vaja ainult Soomest teenitav tulu. Süüdistaja on vastupidisel arvamusel ja leiab, et Mäkinen oleks pidanud kirja panema kõik sissetulekud.

Kohtuotsus tehakse teatavaks 11. jaanuaril.