Laagrisse kutsusid treenerid vaid sel sajandil sündinud mängijad, aga nii mõnelgi on juba ka koondisekogemus. David Mamporia on mitu aastat rahvusmeeskonna nimekirjas olnud, mullu suvel debüteerisid Bahreini vastu Mihkel Lõpp ja Oliver Ruut ning hiljutisel Riia turniiril ka Kermo Saksing, Karl Kramm, Ilja Kosmirak ja Arno Vare.

"Oleme sellist laagrit koos peatreener Sivertssoniga planeerinud juba mitu aastat, kuid koroonapandeemia on ikka ja jälle kaikaid kodarasse loopinud. Nüüd saame lõpuks andekatele noormängijatele anda võimaluse nuusutada koondiselõhna, paljudele neist esmakordselt," sõnas Eesti koondise abitreener Martin Noodla.

"Laagril on kolm eesmärki – kaardistada võimalikud tuleviku koondislased, töötada noorte individuaalse tehnikaga lähtudes nende positsioonist ja anda jõutreeningute osas edaspidiseks ideid ning tutvustada üldisemalt rahvuskoondise tegemisi," võttis Noodla lühidalt kokku nelja päeva suunad.

"Kolm väravavahti saavad loomulikult eraldi õpetust, aga ka teistega tegeleme positsioonipõhiselt. Ka individuaalse tehnika parandamise juures vaatame nii kaitse- kui ka rünnakufaasis tegutsemist läbi koondiseprisma, et noored saaks aimu, mida koondises vajatakse," selgitas Noodla.

Kui 20-aastane Mamporia on 19 palluri seas vanim ja kogenuim, siis pesamunaks on alles 15-aastane väravavaht, esiliigas Viljandi Spordikool/Pärnut esindav Averi Hännile. Alanud nädala täisprogrammi ehk noortelaagrile järgneva põhikoondise kogunemise teeb lisaks Mamporiale kaasa ka Lõpp.

"Valisime laagrisse mängijad vanusele vaatamata, peamine kriteerium oli potentsiaal jõuda lähitulevikus rahvusmeeskonda. Kindlasti saame treeningutel nooremaid võrrelda pisut kogenumate mängijatega, nagu Mamporia, Sigmar Seermann või Aleksander Pertelson," lausus Noodla.

"Thomas ütles pärast Riia turniiri hästi – me ei pea kartma, et rahvusmeeskonnal pole tagalat. Kui ikka noored mängijad nagu Lõpp või Saksing võtavad kaitses kinni lätlaste supertähe Dainis Krištopansi, siis on Eesti käsipallis andekaid pallureid küll ja küll," lisas Eesti koondise abitreener.

Eesti koondise kandidaadid noormängijate laagriks: Karl Kramm (HC Tallinn), Ilja Kosmirak, Marcus Rättel, Artur Morgenson (kõik SK Tapa), David Mamporia, Sigmar Seermann, Alvar Soikka (kõik HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Aleksander Pertelson, Mihkel Lõpp, Hendrik Koks, Oliver Ruut (kõik Viljandi HC), Averi Hännile (Viljandi Spordikool/Pärnu), Urmas Rõuk, Arno Vare, Marek Kopli (kõik HC Tallas), Tanel Kütt, Karl Kõverik (mõl Tallinna Käsipalliakadeemia/Audentes), Andero Viljus (Põlva Coop) ja Kermo Saksing (Põlva Coop/Põlva Serviti). Peatreener Thomas Sivertsson, treener Martin Noodla, füsioterapeudid Margus Parts ja Allar Lamp.