Ahonen võistles tipptasemel viimati 2018. aastal. Möödunud nädalavahetusel käis ta aga Lahtis hüppemäel harjutamas ning teatas Soome rahvusringhäälingu Yle vahendusel, et tuleb Soome meistrivõistlustel taas starti.

Ahoneni sõnul üllatas idee teda ennastki. "Hiljuti sain teada, et meistrivõistlused toimuvad Lahtis. Mõtlesin, kas peaksin sellest osa võtma. Läks kaks päeva ning olin juba hüppemäel käinud ja end võistlustele kirja pannud," sõnas vanameister, kes näitas nädalavahetusel treeningul 125-meetrist õhulendu.

"Aastatepikkuse kogemuse ja tuhandete hüpete pealt jõuab baastasemele tagasi üsna ohutult. Loomulikult pole ma enam võimeline tegema tipphüppeid, aga olen piisavalt osav, et lõbutseda," lisas viiekordne maailmameister.

Soome meistrivõistlused toimuvad Lahtis 14.–16. jaanuarini.

Kahel korral MK-sarja võitnud ning kaks olümpiahõbedat pälvinud Ahonen lõpetas esmakordselt karjääri 2008. aastal, kuid oli juba üks hooaeg hiljem võistlusareenil tagasi. Teist korda tõmbas soomlane sportlaskarjäärile joone alla 2011. aastal, ent tuli 2013. aasta jaanuaris uuesti starti.