Rahvusvaheline autoliit (FIA) kinnitas detsembris toimunud koosolekul uued reeglid, millest üks piirab WRC meeskondade personali ligipääsu kiiruskatsetele.

Rallisõitjad ja kaardilugejad saavad iga kiiruskatse läbida kaks korda. Teiste meeskonnaliikmete tutvumist rajaga piirati nüüd ühele korrale.

"Minu jaoks isiklikult on see pettumus, sest mul ei teki sama tunnet, kui ma ise ei saa kiirukatset läbi sõita," tunnistas Latvala Rallit.fi-le.

"Pean ausalt tunnistama, et see on tüütu. Teisest küljest ma saan sellest aru, sest eesmärk on liiklust vähendada, et katsetel oleks vähem autosid ja inimesi. Teisalt on palju rallisid, kus võistlejaid on üsna vähe, nii et sellist probleemi polegi," arutles endine ralliäss.

Latvala jaoks on ka küsimuseks, kuidas selle reegli täitmist kavatsetakse kontrollida. "Paljud rallid sõidetakse avatud teedel. Kui oled nn kohalik inimene, siis on sul õigus sellel teel sõita. Seda ei saa piirata. Kindlasti on üsna raske kontrollida, kes on meeskonnaliige ja kes mitte," lisas Latvala. "Põhimõtteliselt tuleks kõigil kiiruskatsetel kõik autod kinni peatada. See ei ole lihtne operatsioon."