Hollandi ja Saksamaa ajalehed kirjutasid enne jõulupühi, et Ullrich viidi narko- ja alkoholitarbimise tõttu haiglasse.

See juhtus, kui 48-aastane sakslane lendas Euroopasse tagasi Kuubal peetud sünnipäevapeolt, kuid lennuk pidi tegema Mehhikos vahemaandumise.

Ullrich ütles nüüd Saksamaa ajalehele Bild, et haiglasse sattumise põhjuseks polnud ei alkohol ega narkootikumid. Sakslase väidet kinnitasid Bildile ka tema reisiga seotud olnud inimesed.

"Mul oli [veresoontes] tromb ja raske sepsis (ehk veremürgistus). Petsin taas surma ära," sõnas tänu arstidele ellu jäänud Ullrich.

Sakslane tunnistab, et on viimasel ajal suutnud karske olla. "Spekulatsioonide ümberlükkamiseks ütlen, et mind kontrolliti haiglas narkootikumide suhtes. Need tulemused olid loomulikult negatiivsed," lisas Ullrich.

Rattalegend on viimastel aastatel korduvalt skandaalidesse sattunud. 2019. aastal mõisteti ta kohtus süüdi kallaletungis, kuna ta oli Frankfurti hotellis prostituuti rünnanud ja kägistanud.

Ullrich on üles tunnistanud, et tarvitas karjääri jooksul veredopingut, kuid seda tegid tema sõnul enamus profiratturitest. "Peaaegu kõik kasutasid sel ajal sooritust parandavaid aineid. Ma ei võtnud midagi sellist, mida teised ei kasutanud. Petmine oleks see, kui ma saanuks teiste ees eelise. Mina tahtsin lihtsalt, et mul oleks konkurentidega võrdsed võimalused," on sakslane öelnud.

Ullrick võitis esimese sakslasena Tour de France`i 1997. aastal. Viiel korral lõpetas ta jalgrattamaailma mainekaima velotuuri teise kohaga. Neist kolmel korral (2000, 2001, 2003) lõpetas ta skandaalse Lance Armstrongi selja taga. Kui Armstrong dopinguga vahele jäi, ei kuulutatud Ullrichit võitjaks, vaid esikoht jäi neil aastatel välja andmata.