Kohaliku aja järgi umbes kell 18.30 avaldatud pressiteates anti 3500 ralli laagris peatuvale inimesele turvahoiatus.

Autoplahvatusest Hotel Donatello ees 30. detsembri hommikul teavitas Dakari ralli avalikkust juba sama päeva õhtul kell 22.51. Lakoonilises teates öeldi, et vigastada sai üks sõitja, keda tohterdati Jeddahi haiglas. Äkitselt olla tema auto lihtsalt seisma jäänud ja põlema süttinud.

Rohkem informatsiooni oli juba korraldajate tänases pressiteates, milles öeldi, et intsidendi hetkel viibis autos kuus inimest ning viis ülejäänut viga ei saanud.

"Ainult autojuht sai tõsiseid jalagvigastusi ning pidi minema operatsioonile. Tema seisund paraneb ning tema saatmine Prantsusmaale on ettevalmistamisel. Tema autot tabas äkiline plahvatus, mille päritolu on hetkel teadmata," seisis teates.

Ralli korraldajad uurivad intsidenti koos Saudi Araabia politseiga, kes ei välistavat juhtumis "pahatahtlikku tegevust".

Korraldajad on otsustanud tõhustada oma turvameetmeid nii hotellides kui ka laagrites ning palunud rallil osalejatel olla valvsad.

Intervjuus Prantsuse televisioonile kinnitas ralli korraldaja, et viga saanud sõitja oli Philippe Boutron (61), Prantsusmaa esiliiga jalgpalliklubi US Orleans omanik, kes oli rallile registreeritud bagide klassis tiimi Team Sodicars alt. See pidi olema tema üheksas Dakari ralli. Mullu lõpetas ta oma klassis 33. kohal.

L'Equipe kirjutab, et Boutron oli parasjagu oma tiimi saatemasinat ülevaatusele viimas, kui lõhkeseadeldis tema istme all plahvatas, tekitades auto põhja augu. Intsident juhtus bensiinijaama lähistel.

Ühe anonüümseks jäänud tiimiliikme sõnul hoiti plahvatanud masinat, mis nüüdseks on Saudi võimude käes, tiimi hotelli valveta parklas, "nagu ka 90% osalejate" autosid. "See oleks võinud juhtuda igaühega," lisas ta.