Videos analüüsiti Monte Carlo rallil kavas olnud teelõike, mida Hyundai ja Toyota kasutasid sel sügisel ka Rally1 autode testimiseks. 2016., 2019. ja 2022. autode kiirust võrreldi rajal 11 punktis ja üllatuslikult osutus kümnes mõõtmispunktis kiireimaks 2022. aasta Rally1 auto.

Absoluutset tõde on video põhjal siiski raske kuulutada, sest mõõtmisviisid erinesid. 2016. ja 2019. aasta WRC-autode kiirused võeti teleülekande graafikast, 2022. autode puhul kasutas RivieraRally portaal enda radarit.

Kiirusi võisid mõjutada ka rajaolud, sest vähemalt osades mõõtmispunktides paistsid sellel sügisel tehtud testide tingimused kuivemad.

Vaata videot:

Küll on Rally1 autode testidest avaldatud videomaterjali põhjal selgeks saanud, et teokiirusel uued ralliautod ei liigu.

Võrreldes eelmise põlvkonna WRC-autodega on uued sõidukid hübriidajami tõttu sadakond kilo raskemad. Lisaks on lihtsustatud aerodünaamikat, puudub keskdiferentsiaal ja roolil asuvate käiguvahetuslabade asemel on kang.

Hiljuti rääkis Toyota rallitiimi peainsener Tom Fowler, et teatud tingimustes võivadki uued autod kiiremad olla.

„Kui on kilomeetrine sirge, siis selle lõpus on uus auto tänu võimsamale kiirendusele selgelt ees. Kurvides teeb vana auto kaotuse tasa ja väga kurvilisel teel on see kiirem,” lausus Fowler.

2022. aasta MM-hooaeg algab Monte Carlo ralliga, see peetakse 20.-23. jaanuarini.