Kameruni jalgpallur andis mullu 30. oktoobril võistlusvälise dopinguproovi, kust leiti keelatud ainet nimega furosemiid. 12 kuu pikkune keeld hakkas kehtima 5. veebruarist.

Ajaxi klubi ja Onana väitsid, et keelatud aine sattus väravavahi organismi hooletuse tõttu. 30. oktoobri hommikul oli Onana end kehvasti tundnud ning võtnud rohtu, kuid ajas ravimid segamini ning neelas alla hoopis tema tüdruksõbrale välja kirjutatud Lasimaci beebipilli.

Ka Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) distsiplinaarkomisjon leidis uurimise järel, et Onana ei kavatsenud tahtlikult spordipettusega tegeleda. Samas leidis komisjon, et sportlane peab alati tegema kindlaks, et ükski keelatud aine tema kehasse ei satuks ning seetõttu määrati talle 12-kuuline võistluskeeld.

Nüüd rääkis Onana avameelselt The Players Tribune'ile, kuidas üks valeotsus tema elu muutis. "Ma kaotasin kõik ühe nädalaga," sõnas väravavaht.

Ta meenutas, kuidas Ajaxi arst helistas talle ja teatas, et ta andis 30. oktoobril 2020 positiivse dopinguproovi. Väravavaht ei uskunud seda ja arvas, et see on nali.

"Ma ütlesin talle, et sa tegid vist vea. Ma tean, kuidas need testid käivad. Olen neid mitu korda teinud ja mul pole nendega kunagi probleeme olnud," ütles Onana.

Kuna jalgpallur ei tarvita tilkagi alkoholi, ei suitseta ega ole kunagi narkootikume puutunud, ei uskunud ta arsti juttu. Nüüd heideti talle järsku ette, et ta kasutas furosemiidi – ravimit, millest mees polnud kuulnudki.

"Ainsad ravimid, mida olen võtnud, on klubi ja koondise arsti poolt välja kirjutatud tabletid," kinnitab Onana.

Pärast ootamatut uudist helistas Onana oma tüdruksõbrale Melaniele. Mees jätkas juhtunu üle nalja heitmist, sest oli kindel, et tegu on ikkagi eksitusega.

Järsku ütles naine talle: "Andre, furosemiid... seda on beebipillides, mille arstid mulle andsid."

Seejärel jõudis Onanale kohale, mis oli juhtunud. "Kurat. See väike 40-milligrammine pill," lausus ta.

Jalgpallur usub, et eksitus juhtus ilmselt sellest, et kahe ravimi - beebipillid ja peavalurohud - pakendid näevad välja peaaegu ühesugused.