Lisaks varasemast tuttavatele rallidele naaseb mitmeaastaselt pausilt Paide ralli. “Rõõm on tõdeda, et Paide ja Kesk-Eesti laiemaltki on tänu uutele korraldajatele Eesti rallikaardil tagasi,” sõnas EAL rallikomitee juht Emilia Abel. “Viru rallit küll järgmisel aastal ei toimu, kuid usun, et tegemist on vaid väikese hingetõmbepausiga.”

Hooaeg algab 29. jaanuaril Otepää taliralliga, mis sõidetakse tavatus sprintralli formaadis. Kogu võistlus alates rajaga tutvumisest kuni autasustamiseni mahub ühe päeva sisse. Tõsi küll, dokumentide ja tehniline kontroll saab osaliselt alguse juba eelneval õhtul. Kavas on kuus kiiruskatset kogupikkusega 57,3 kilomeetrit. Võistlusjuhend on eilsest avaldatud Rallyreg’is.

“Sprintralli formaat on kuluefektiivsem nii korraldajale kui võistlejatele. Kalendrisse kuulub siiski ka täispikk taliralli, mis sõidetakse 12. veebruaril Lätis. Praegu tundub, et tuleb korralik talv ja püüame seda maksimaalselt ära kasutada,” rääkis Abel.

Ralli suvine hooaeg algab 13.-14. maini toimuva Rapla ralliga, meistrivõistluse kavva kuulub ka 14.-17. juulini sõidetav Rally Estonia. Lõuna-Eesti ralli toimub 26. ja 27. augustil ja on lisaks Läti meistrivõistluste etapiks, Paide ralli sõidetakse 16.-17. septembrini ja hooaja lõpetab Saaremaa ralli 7 ja 8. oktoobril.

Seitsmest etapist läheb võistlejatel arvesse kuus paremat tulemust. Uudsena toimub järgmisel aastal Lada Classic Cup, mille nõuetele vastavatele tagaveolistele Ladadele peetakse klassi EMV8 sees eraldi punktiarvestust.

“Ralli võistlusmäärustes ega üldjuhendis rallikomitee suuri muudatusi ei teinud, kuid mõningaid siiski. Igal juhul palun võistlejatel tutvuda põhjalikult kõigi võistlusdokumentidega ning ei tee halba ka hooaja eel võistlusmäärused taas kord täies ulatuses läbi lugeda. Uue hooaja määrused ja üldjuhend on avaldatud EAL kodulehel,“ lisas Abel.

Autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistlused 2022

29.01 – Sprintralli Otepää Talv*

12.02 – Sarma Rally **

13.-14.05 – Rapla ralli

14.-17.07 – Rally Estonia (EMV 14.-16.07)

26.-27.08 – Lõuna-Eesti ralli**

16.-17.09 -Paide ralli

7.-8.10 – Saaremaa ralli

* Punktiarvestuses korrutatakse punktid koefitsiendiga 0,5.

** Ühtlasi on ka autoralli Läti lahtiste meistrivõistluste etapp.