Alaliitude valikuid ajakirjanike hääletusega võrreldes paistab esiteks silma laskuri Peeter Oleski suur häältesaak. Kui EM-i kuldmedalist täiskaliibrilise püstoli harjutuses ja Tokyo olümpial olümpiakiirlaskumises 19. ja õhupüssiharjutuses 33. koha saanud Olesk ei mahtunud ajakirjanike ega rahvahääletuse pingereas esiviisikusse, siis alaliitude seas täpselt viienda koha ta saigi, teenides 115 punkti ja kuus esikohta.

Oleski hääletasid parimaks Eesti jahispordi liit, Eesti laskurliit, Eesti rulluisuliit, Eesti spordiselts Kalev, Eesti vibuliit ja Põlva maakonna spordiliit.

Ühe originaalseima sedeliga paistab silma Eesti matkaliit, kes ainsana ei andnud ühtegi punkti parimaks naissportlaseks kuulutatud Katrina Lehisele. Parimaks naissportlaseks hääletas matkaliit suusaorienteeruja Daisy Kudre alpinist Krisli Meleski ja Anett Kontaveiti ees. Meessportlaste valikul oli matkaliidu favoriit vormelisõitja Jüri Vips, talle järgnesid veemotosõitja Erko Aabrams ja kiiruisutaja Marten Liiv.

Epp Mäel oli "nulle" märksa rohkem. Tervelt kolm alaliitu ei pidanud kokkuvõttes kolmandale kohale tulnud Mäed esiviisiku vääriliseks – nendeks olid Eesti mootorrattaspordi föderatsioon (1. Kontaveit, 2. Lehis, 3. Kelly Sildaru, 4. Eneli Jefimova, 5. Sanna Aaslav-Kaasik), Eesti orienteerumisliit (1. Daisy Kudre, 2. Lehis, 3. Kontaveit, 4. Jefimova, 5. Melesk) ja Eesti veemoto liit (1. Aaslav-Kaasik, 2. Kontaveit, 3. Lehis, 4. Kudre, 5. Jefimova).

Maailmameistrivõistluste F-125 paadiklassi MM-kuldmedalist Aaslav-Kaasik teeniski oma ainsa esikoha oma kodu-alaliidult.

Kui helded olid teineteise suhtes tennise- ja vehklemisliit?

Huvitav on vaadata, kuidas hääletasid naissportlase kategoorias Lehise ja Kontaveiti kodu-alaliidud. Mõlemad asetasid esikohale mõistagi oma sportlase. Kui tenniseliit pani teisele kohale Lehise nagu enamus alaliite, kes pidasid parimaks Kontaveiti, siis vehklemisliidu sedelis paikneb Kontaveit alles neljandal kohal Julia Beljajeva ja Epp Mäe järel.

Omapärase sedeliga aasta võistkonna kategoorias paistab silma ka Rapla maakonna spordiliit, kes ei andnud ühtegi punkti enamikult alaliitudelt esikohti saanud epeenaiskonnale. Parimaks hääletas antud spordiliit FC Flora jalgpallimeeskonna, teiseks BC Kalev/Cramo ja kolmandaks rallipaari Ott Tänak – Martin Järveoja.

Oli veel vaid kaks alaliitu, kes epeenaiskonda esikohale ei hääletanud. Nendeks olid Eesti korvpalliliit (1. Korvpallikoondis, 2. Kalev/Cramo, 3. Epeenaiskond) ja orienteerumisliit (1. Mattis Jaama - Daisy Kudre, 2. Epeenaiskond, 3. Tänak - Järveoja).