Parima treeneri kategoorias triumfeeris epeenaiskonna juhendaja Kaido Kaaberma. Parimaks võistkonnaks valitigi Tokyo olümpial kulla võitnud epeenaised. 2021. aasta noorsportlase laureaat on andekas ujuja, tänavusel lühiraja EM-il 14-aastasena 100 m rinnuliujumises hõbeda võitnud Eneli Jefimova.

Eesti aasta parasportlasteks valiti kergejõustiklane Tanel Visnap ning ujuja Susannah Kaul.

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgusid rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Aasta noorsportlase valivad ajakirjanikud ja organisatsioonid. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Võitjate väljaselgitamisesse andsid oma panuse rahvahääletusel 66 200 unikaalset hääletajat. Samuti osalesid hääletusel 66 spordiorganisatsiooni ning 43 spordiajakirjanikku.

Aasta meessportlane 2021 nominendid olid:

Kregor Zirk
Rasmus Mägi
Rein Taaramäe

Aasta naissportlane 2021 nominendid olid:

Anett Kontaveit
Epp Mäe
Katrina Lehis

Aasta võistkond 2021 nominendid olid:

Epeenaiskond – Katrina Lehis, Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Irina Embrich
Rallipaar Ott Tänak – Martin Järveoja
Paarisaeruline neljapaat – Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Jüri-Mikk Udam

Aasta treener 2021 nominendid olid:

Dmitri Tursunov
Kaido Kaaberma
Nikolai Novosjolov

Samuti kuulutati “Spordiaasta Tähed 2021” galal välja Aasta noorsportlane 2021, Aasta veteransportlane 2021, Eestimaa Spordihing 2021, selguvad Eesti aasta sportlik omavalitsus ning maakondade parimad spordiklubid. Lisaks antakse galal üle ka Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapitali tänavused aastapreemiad ning aasta parasportlaste auhinnad.

Delfi Sport toob parimate valimise olulisemad sündmused lugejateni otseblogi vahendusel.