Magusaima võidu sai aasta lõpetuseks Alfred Timmo, kes koos Fjellhammer IL-iga alistas Norra meistriliigas Halden Topphåndballi 28:27 (15:10). Eesti koondise mängujuht väravaid ei visanud, aga andis ühe resultatiivse söödu. Timmo kogus debüüthooaja esimese poolega 16 liiga- ja karikamängus 24 väravat ja 33 söötu.

Võit Haldeni üle oli tähtis, sest vastane oli enne aasta viimast vooru Fjellhammerist kahe punkti võrra eespool. Nüüd on Bækkelaget Håndball Elite, Halden ja Fjellhammer kogunud 15 silma ning paiknevad 7.–9. kohal. Põhiturniiri lõpuni jääb kümme vooru ja kaheksa paremat edenevad veerandfinaali.

Hooaega üheksa võiduga alustanud 1. VfL Potsdam sattus aasta lõpul Saksamaa kolmandas liigas uskumatule viigilainele, sest teisipäeval poolitati punktid juba kolmandas järjestikuses mängus.

Karl Roosna viskas potsdamlaste kasuks seitse väravat kui kõrgliigaklubi ja Potsdami partnertiimi Berlini Füchse duubelmeeskonnaga tehti 28:28 (13:15) viik. Potsdam tõusis siiski uuesti liigaliidriks, olles kogunud nagu TSV Altenholzki 21 punkti, ent omades mängu varuks ja paremat väravate vahet.

Saksamaa kahes kõrgemas liigas mängivad eestlasedki ei saanud aasta lõpus võidurõõmu maitsta. Bundesliga viimase nädala blokimeistriks kerkis küll Mait Patrail, kes peatas kaitses kaks viset nii HC Erlangeni kui ka TSV Hannover-Burgdorfi vastu, aga Rhein-Neckar Löwen kaotas mõlemad kohtumised, vastavalt 26:36 (14:18) ja 25:31 (15:16).

Kaheksa aastat hannoverlaste särki kandnud Patrail viskas endise koduklubi vastu sealjuures tänavuse hooaja esimesed liigaväravad, tabades kohtumise algul kaks korda ja lisas ka ühe resultatiivse söödu. Löwen paikneb Bundesliga tabelis 14 punktiga 11. kohal.

Karl Toomi ja HSC 2000 Coburgi tulemustekõver 2. Bundesligas pöördus pärast kolme võitu jälle allapoole ning kaotustejada on nüüd kolmemänguline. Eelmisel nädalal kaotati nii ThSV Eisenachile 28:35 (13:16) kui ka liigaliider VfL Gummersbachile 35:37 (14:19).

Toom viskas mõlemas kohtumises kolm väravat, lisades vastavalt kolm ja neli resultatiivset söötu. Coburg langes 13. kohale ja tihedas liigatabelis lahutab mullu kõrgliigas mänginud meeskonda väljalangemistsoonist ehk 18. kohast vaid üks punkt.

Aasta pole meie välismaal mängivate käsipallurite jaoks veel lõppenud. Kui enamikes meeste liigades tuleb nüüd EM-finaalturniiri tõttu kuuajaline paus, siis võtab lipukandmise üle Alina Molkova. Eesti parimat naiskäsipallurit ootab näiteks järgmise kaheksa päeva sees lausa kolm Bundesliga kohtumist.

Naiste MM lõi Saksamaa tippliiga kalendrisse suure augu ning nüüd hakatakse mänge tihedalt pidama. Molkova tööandja HL Buchholz 08-Rosengarten on hetkel kahe punktiga tosina naiskonna hulgas kümnendal kohal, aga edenenud ka Saksamaa karikasarja veerandfinaali.