Elofsson oli kõigest 41-aastane, kui sai 2018. aasta septembris insuldi. Tema maailm peatus. Endise tippsportlase parem kehapool oli halvatud ning alguses ei saanud ta isegi kõndida.

Taastusravi nõudis tohutut tahtmist ja jõudu, ent tippsportlase taust aitas pühendumisele kaasa. "Alguses seadsin endale eesmärgi, et saaksin vähemalt lastega aega veeta. Hommikune ärkamine on imeline," sõnas Elofsson Expressenile antud intervjuus.

"Täna olen tänulik, et saan erinevaid asju teha. Olukord oli varem nii hull," lisab Salt Lake City olümpiamängudel (2002) suusavahetusega sõidus pronksmedali saanud rootslane. Jaak Mae oli samal distantsil kaheksas. Kuulsal 15 km klassikadistantsil, kus Andrus Veerpalu võitis kulla ja Mae pronksi, oli Elofsson viies.

Rootslase taastusravi on edenenud hästi, kuigi Elofssoni tasakaal pole veel täielikult tagasi tulnud. Endine suusataja on õnnelik, sest saab pärast rasket haigust elada head elu. "Ma arvan, et ka arstid on üllatunud [arvestades taastumise taset], olukord oli tõesti nii halb."

Elofsson lõpetas tippsportlase karjääri 2005. aastal, olles vaid 28-aastane. Ta võitis lisaks olümpiapronksile kolm maailmameistritiitlit. Pärast karjääri lõppu on ta töötanud televisioonis suusaeksperdina.