"See oli väga karm sõnum, mida saada," ütles Östberg Norra suusaliidu pressiteate vahendusel.

"Olen teinud äärmiselt kõvasti tööd, andnud endast parima, tundnud end hästi ja nautinud jälle murdmaasuusatamist. Unistused on purunenud, aga ma ei saa enam teha muud kui tulevikku vaadata."

Östbergi probleemid said alguse juba 2019. aastal, kui ta kukkus koondise tervisekontrollis läbi. Jalavigatuse tõttu pidi ta vahele jätma kogu eelmise hooaja.

Esimese stardi MK-sarjas üle pika aja tegi ta novembri lõpus Rukal, saades 10 km klassikasõidus 33. koha. Detsembris sai ta Lillehammeri MK-etapil 10 km vabatehnikasõidus 14. ja Davosis samal distantsil 8. koha.

"Ingvildi tervislik seisund pole kahjuks piisavalt hea, et Tour de Skil osaleda," ütles Norra koondise meditsiinipealik Öystein Andersen pressiteates.

"Planeeritud kontroll pärast esimesi sõite näitas, et tema tervislik olukord ei talu veel võistlusprogrammi. Ingvild peab seetõttu taas võistlustest pikema pausi võtma, mis tähendab, et ka olümpia tuleb tema jaoks liiga ruttu."

Östberg võitis 2014. aastal olümpiakulla paarissprindis ning 2018. aastal naiste teatesõidus. 2015. aastast on tal ka paarissprindi MM-kuld.