"Eks selge on see, et katkestamisega rahule jääda ei saa, aga samas on nii positiivseid kui ka negatiivseid asju Madonna di Campigliost kaasa võtta. Positiivne oli see, et ma riskisin ja andsin endast esimesest väravast alates 100%, sest seda ma pean tegema, kui tahan teise sõitu pääseda. Negatiivne oli aga see, et igal rajal on tavaliselt ca 2-4 võtmekohta, kus peab sõitma kavalalt, mitte suurelt riskides. Mina suutsin esimeses võtmekohas kohe liiga palju riskida. Sellised vead on kahjuks “rookie mistakes” (toim. uustulnuka vead), aga nendest tuleb õppida ja edasi liikuda,“ kirjeldas Laine.

Teist hooaega MK-sarjas võistlev Laine loodab tänavusel hooajal MK-sarjas vähemalt korra 30 parema hulka jõuda.

„Ettevalmistus hooajaks kulges plaanitult, tervis oli korras. Suvel Eestis veedetud aeg oli väga produktiivne, astusin suure sammu üldfüüsilises arengus edasi. Alates septembri keskpaigast olen olnud tagasi Austrias, kus suusatreeningud on samuti hästi läinud,“ ütles Laine.

Hooaja ettevalmistuses ta otseselt midagi teistmoodi ei teinud, aga mõned kõrvalised faktorid on sel hooajal ära kadunud. Näiteks suuskade ja saabaste testimisega ei pea ta nii palju enam tegelema ja saab rohkem keskenduda võistlemisele.

2018. aasta taliolümpiamängudel Pyeongchangis suurslaalomis 40. koha saanud Laine loodab Pekingis sekkuda juba märksa kõrgemasse mängu.

Tormis Laine, 2021

„Olümpial olen endale võtnud eesmärgiks koha 20 hulgas vähemasti ühel alal. Olen ainult kuulnud, et võistlusnõlvad pidavat olema väga järsud, aga kohal seal ei ole käinud ja pilte ega videoid pole siiamaani veel näinud. Aga olusid, mis meid seal ootavad olen juba kogenud, kui 2019. aastal käisin Hiinas kontinentaalkarikal. Seal saab olema kindlasti väga külm ja kuiv õhk, mis teeb lume erakordselt agressiivseks. Agressiivne lumi tähendab, et suusk reageerib impulssidele kiiremini kui Euroopas. Seega tuleb kohapeal leida suuskadele/saabastele sobivad seaded,“ kirjeldas Laine olümpial valitsevaid olusid.

Laine loodab taas stardis olla juba jõulude ja uue aasta vahel. Järgmine MK-etapp slaalomis toimub aga alles 5. jaanuaril Zagrebis.