Arsenal teatas detsembri keskpaigas, et kogenud ründajalt on distsiplinaarreeglite rikkumise eest kaptenipael ära võetud. Klubi ei avalikustanud Gaboni koondislase rikkumist, aga pressiteatest võis välja lugeda, et tegu polnud ühekordse juhtumiga. "Pärast viimast distsiplinaarrikkumist, mis leidis aset möödunud nädalal, ei kanna Aubameyang enam kaptenipaela," seisis klubi poolt 14. detsembril avaldatud pressiteates. The Athleticu andmetel seisnes viimane juhtum selles, et ründaja saabus välisreisilt tagasi kokkulepitust hiljem.

Hiljuti Briti meediaga suhelnud Arsenali loots Mikel Arteta sõnas, et nõuab mängijatelt austust ja pühendumust. "Ma ei kinnita autoriteeti diktatoorlikult või halastamatult käitudes," vahendas Goal.com hispaanlase sõnu. "Küsin vaid austust ja pühendumust. Kui ma sellisel mängutasemel seda ei saa, siis pakin kotid ja kolin mujale."

"Eeldan seda kõigilt, kes klubis töötavad. Eelkõige iseendalt ning kui tuleb päev, kus ma seda ei tee, jalutan uksest välja ning hakkan millegi muu pihta," lisas ta.

Aubameyang pääses platsile viimati 6. detsembril Evertoni vastu viieks minutiks. Premier League'is on tema arvel 14 kohtumisega neli väravat ning üks resultatiivne sööt.