Euroliigas hetkel üheksandal kohal asuv Fenerbahce, kus peatreeneriks serblane Sasa Djordjevic ning liidriteks Euroliiga legendid Nando de Colo ja Jan Vesely, palkas äsja eesliini tabanud vigastuste leevendamiseks Ateena Panathinaikosest ameeriklase Jehyve Floydi. Urbonas rääkis oma teisipäeval ilmunud Euroliiga-teemalises podcastis, et tema andmetel oli Fenerbahce esimene sihtmärk hoopis Kotsar.

"Ta on teinud häid mänge Partizani, Andorra, Lokomotivi vastu ning oli juba Euroliiga tiimide radaril. Fenerbahce oli temast huvitatud. Ta on tark, tal on korralik keskpositsioonivise, kuigi ei viska vähemalt veel kolmeseid, tal on korvialused oskused. Tema oli Fenerbahce esimene sihtmärk, aga Hamburg ei lasknud tal minna," rääkis Urbonas.

Euroliigas pärast konarlikku hooaja algust neli kohtumist järjest võitnud Fenerbahce eesliini on hetkel hõrendamas Devin Bookeri, Danilo Bartheli ja Ahmet Duverioglu traumad.

Kotsar rääkis eelmisel nädalal kodusele "Mängumeeste" podcastile antud intervjuus, et vähemalt suvel pärast esimest Hamburgi-hooaega Euroliiga tasemelt tõsisemaid kosilasi ei tekkinud.

"Väga jutte ei olnud. Põhimõtteliselt lepingule panin allkirjad alla juba hooaja sees üsna varakult, aga seal olid klauslid sees, mis lubasid edasi liikuda. Aga ei tulnud väga suurt huvi. Samas sain teada ka üsna varakult, et et Hamburg mängib EuroCupil. Arvasin, et on selline hea järgmine aste mulle. Pigem tahaks teha väikese aste ja jätkuvalt saada korralikult mänguaega, kui teha üks suur aste ja jääda kuskile pingile istuma," kirjeldas ta mõne kuu taguseid valikuid.

Kotsar on tänavu Euroopa tugevuselt teises klubisarjas EuroCup kuues mängus kogunud keskmiselt 12 punkti ja 4,2 lauapalli. Viimati säras ta eelmisel nädalal Venemaa klubi Krasnodari Lokomotiv Kubani vastu 18 punkti, seitsme lauapalli, kolme korvisöödu ja kolme vaheltlõikega, tema pealtpanek valiti liiga nädala tipphetkede videos esikohale. Saksamaa liigas on tema tänavused keskmised näitajad 13,6 punkti ja 6,6 lauapalli.

Kolmapäeval tähistab Kotsar oma 25. sünnipäeva palliplatsil - Hamburg kohtub eurosarjas võõrsil Itaalia klubiga Trento.