Poola spordiportaal weszlo.com kirjutab, et Gliwice Piast on pärast Jakub Świerczoki lahkumist – siirdus jaapanlaste Nagoya Grampusesse – ründeliinis hädas olnud ja talvises üleminekuaknas tugevdatakse koosseisu FC Flora esiründaja Sappineniga.

Sportslaski.pl andmetel on Sappinen juba meditsiinilise ülemineku läbinud ja lepingu allkirjastanud.

Sappineni vastu olid huvi tundnud ka kaks teist Poola klubi – Wrocławi Śląsk ja Radomi Radomiak –, kuid vähemalt Radomi jaoks oli hind liiga kõrge olnud, et mängija Florast välja osta.

Poola portaalid rõhutavad, et 25-aastane Sappinen on olnud tänavu suurepärases hoos. Ta lõi eurosarjade kvalifikatsioonimängudes ja Konverentsiliiga alagrupifaasis 12 mänguga kokku 11 väravat, millele lisandus kolm resultatiivset söötu.

Lisaks tuuakse esile Sappineni muljet avaldavad saavutused koduliigas: 2021. aastal 30 kohtumist, 23 väravat ja kaks resultatiivset söötu, kaks parima väravaküti ja Eesti aasta jalgpalluri tiitlit ning 10 rahvuslikku trofeed. Kokku on Sappinen löönud Premium liigas Flora eest 194 mänguga 118 väravat.

Konstantin Vassiljevi endine koduklubi Piast hoiab praegu Poola kõrgliigas 23 punktiga 12. kohta. Liider Poznańi Lechile kaotatakse 18 silmaga. Mullu lõpetati hooaeg kuuendal kohal, 2018/19. aasta hooajal krooniti Piast Poola meistriks.

Sappinen mängis välismaal aastatel 2018–2019, kui ta esindas Belgia esiliigaklubi Beerschotti, Hollandi esiliigaklubi Den Boschi ja Sloveenia kõrgliigaklubi Domžalet.