Tegu oleks siis analoogse turniiriga, mis korraldati sel suvel Saku suurhallis meestele.

Delfi uuris Eesti võrkpalliliidu presidendilt Hanno Pevkurilt, kas Eesti taotlus olla üks neljast korraldajast on olnud edukas. Pevkur oli vastates mõnevõrra kimbatuses, kuna Euroopa võrkpalliliit alles otsib ühte kaheksast korraldajast (mehed + naised) ning teeb ametliku teate alles siis, kui kõik on selgunud.

"CEVi juhatus arutas 2023 Euroopa Meistrivõistluste organiseerimise, sh korraldajate küsimust 18. detsembril. Kuna kõik korraldajad nii meeste kui naiste turniiriks ei ole veel selged, lükati ka korraldajate avalikustamine jaanuarisse. Eesti taotlus naiste finaalturniiri korraldamiseks ei ole negatiivsest vastust saanud, ehk võime jaanuaris tulevat ametlikku kommunikatsiooni oodata mõõduka optimismiga,” kommenteeris hetkeseisu Eesti Võrkpalliliidu president Hanno Pevkur.

Head lugejad, mida teie sellest vastusest välja loete? Meile tundub, et Eestis tuleb taaskord üks suur võrkpallipidu ja sedapuhku on peaosades õrnema soo esindajad.

Eesti võrkpallinaiskond on EM-finaalturniiril osalenud ühe korra, kui 2019. aastal võideti Andrei Ojametsa juhendamisel valiksarjas alagrupp Soome, Tšehhi ja Rootsi ees. Tänavu EM-valiksarjast edasi saada ei õnnestunud.