Jalgpallihallide ehitamine on pikemaajalisem projekt kultuuriministeeriumi ja Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) koostööna, mille eesmärk on rajada vähemalt üks jalgpallihall igasse Eesti maakonda. Tänavu novembris avati Viljandi Männimäe hall, mille ehitust alustati 2020. aastal. Samal aastal algas ehitus ka Tartus ja Raplas. Käimasoleval aastal eraldati riigieelarvest raha hallide ehituseks Jõhvi, Rakvere, Kuressaare ja Pärnu vahel. 2022. aasta eelarves on eraldatud kuus miljonit eurot jalgpallihallide rajamiseks Narva, Paidesse, Jõgevale ja Viimsisse.

EJLi peadirektor Tõnu Sirel tänas pidulikul avaüritusel halli rajamisele kaasa aidanud osapooli. „Käima on läinud suur projekt, mille tulemusena tekib igasse Eesti maakonda suurepärane jalgpallihall. Projekti lõppedes peaks Eestimaa pinnale tulema täiendavalt ligikaudu 100 000 m2 ulatuses kaetud jalgpalliväljakuid, kus on võimalik treenida aastaringselt. Tänan kõiki, kes sellele protsessile kaasa aitavad. Erilised tänud Toompeale valitsuse ja riigikogu liikmetele, kes olid asjaga seotud, Haapsalu linnavalitsuse ja -volikogu liikmetele ning ehitajatele, kes halli püsti panid,” lausus Sirel.

Ametlikus avakohtumises läksid vastamisi jalgpalliliidu ja Haapsalu linna võistkonnad ning võõrustajad võtsid 2:0 võidu tänu Marten Valki väravatele. Kohtumisele järgnes ka penaltilöömise võistlus, kus teenis võidu jalgpalliliidu esindus. Haapsalu koosseisus käisid väljakul ka mitmed Uuemõisa halli rajamise eestvedajad nagu riigikogu liige ja linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid, linnapea Urmas Sukles ning aselinnapea Innar Mäesalu.

Lisaks kuulusid koosseisu noortevolikogu liige Rasmus Kuslap, endine meeste koondise mängija Rimo Hunt (7 mängu, 1 värav), naiste koondise mängija Ulrika Tülp (17 mängu, 1 värav), jalgpallitreener Aavo Tomingas, noortetreenerid Mikk Pärt ja Mart Pulst ning Läänemaa JK mängijad Ralf Luks, Marten Valk, Cristopher Kull ja Aron Pähkel.

EJLi võistkonda esindasid endised meeste koondise mängijad Teet Allas (73 mängu, 2 väravat), Alo Bärengrub (48 mängu), projektijuht Juss Tamming, noortekoondiste mänedžer Even Laanemaa, kohtunike koolitusjuht Ain Alev, rahvajalgpalli noorteprojektide koordinaator Rauno Tutk, turundusspetsialist Rauno Põld, areenimeister Jako Arikainen, liigade arendusosakonna spetsialist Andres Rattassep, kogukonnajuhtide projektijuht Sander Tuisk, Läänemaa noortejalgpalli koordinaator Theimo Tülp, Läänemaa JK abitreener ja FC Hiiumaa peatreener Mario Degtjov.