Rahvusvaheline jäähokiliit IIHF teatas septembri alguses, et NHL-iga on jõutud kokkuleppele ning liiga mängijad saavad olümpial osaleda. Siiski jäeti ka taganemistee: kui olukord koroonaviirusega peaks minema piisavalt keeruliseks, siis võib NHL kokkuleppest taganeda.

Nüüdseks ongi koroonaviirus teinud olukorra NHL-is taas keeruliseks ning viimaste nädalate jooksul on edasi lükatud juba 27 kohtumist.

Ametlik otsus Pekingi olümpia osas peaks sündima 22. detsembril toimuval NHL-i ja hokimängijate ametiühingu koosolekul. Carolina Hurricanesi mängija Teuvo Teräväinen sõnas Ilta-Sanomatile, et mängijateni on juba jõudnud sõnum, et NHL-i mängijaid ikkagi olümpiale ei lasta. "Meile tuli sõnum, et asjad on nii. Ma ei tea, kes seda täpselt rääkis. Nelja aasta pärast saab ehk uuesti," rääkis Teräväinen.

NHL-i mängijad jõudsid esmakordselt taliolümpiamängudele 1998. aastal Naganos ja seejärel olid nad alati kohal kuni 2014. aasta Sotši mängudeni. NHL-i tähed said nelja aasta suurimal spordipeol osaleda, kuna antud ajaks tehti NHL-is mängupaus, 2018. aastal sellest aga keelduti.

Jaga
Kommentaarid