42-aastane Räikkönen teatas tänavu 1. septembril, et tõmbab koos tänavuse aastaga pikale F1 karjäärile joone alla. Möödunud nädalavahetusel aga ilmnes, et soomlane oli otsuse teinud ära juba hooaja eel.

Nimelt palus F1 pressitiim hooaja eel kõikidel sõitjatel panna kirja kolm ennustust tänavuse aasta kohta. Teises punktis kirjutas Räikkönen juba kevadel, et Abu Dhabis toimuv hooaja viimasest etapist saab tema lemmikvõistlus, sest see jääb talle viimaseks F1-s.

Kolmandat hooaega Alfa Romeos sõitnud Räikköneni parimaks tulemuseks jäi tänavu kaheksas koht, mille ta saavutas nii Venemaal kui Mehhikos.

Soomlane käis hiljuti külas ka F1 podcastis "Beyond the Grid", kus temalt uuriti muu hulgas oma populaarsuse kohta. "Ma ei tea. Võib-olla sellepärast, et olen alati iseendaks jäänud," vastas Räikkönen küsimusele, miks on just temast saanud F1 sarja üks armastatumaid sõitjaid. "Seda peab fännidelt küsima, mul ei ole sellele vastust."

Saatejuht küsis ka Räikkönenilt, kuidas ta tahab, et teda mäletatakse. "Nii, kuidas rahvas ise soovib. Ma ei taha sellele piire seada. Tegelikult see mind väga ei huvitav ka, sest mul on õnnestunud teha asju omal viisil. Vahet pole, kuidas mind mäletatakse - hästi või halvasti - minul sellega probleemi pole," sõnas Räikkönen.