Mercedese vormel 1 võistkonna pealik Toto Wolff teatas juba gala eel, et ei tema ega Hamilton üritusele kohale ei lähe. "Mina ei lähe kohale, et näidata Lewisele lojaalsust ning säilitada eneseväärikus," rääkis Wolff.

Mercedese leeri pahameele põhjuseks on mõistagi F1 hooaja viimase etapi skandaalne lõpplahendus, kus F1 sarja võistlusdirektor Michael Masi otsused mängisid edu kätte Max Verstappenile (Red Bull), kes viimasel ringil Hamiltonist möödus ja sellega endale MM-tiitli tagas.

"See tundub endiselt täiesti ebareaalne ja ma ei saa aru, mis juhtus. Esmalt teatati, et ringiga maha jäänud autod ei tohi mööduda turvaautost. Neli minutit hiljem tuli eikusagilt teade, et Lewise [Hamilton] ja Maxi [Verstappen] vahelised autod võivad seda teha. Ja kümme sekundit hiljem teatati, et turvaauto lahkub rajalt. See tundub ikka õudusunenäona," sõnas Wolff.

Pariisi auhinnagala järel teatas äsja FIA uueks presidendiks valitud Mohammed ben Sulayem Araabia Ühendemiraatidest, et Hamiltoni võib auhinnagala boikoteerimise eest ees oodata karistus.

Nimelt sätistab F1 regulatsioonide artikkel 6.6, et MM-sarja esikolmik peab auhinnatseremoonial kohal viibima. Värske maailmameister Verstappen ja kolmanda koha saanud Valtteri Bottas olid üritusel kohal. The Independenti teatel pole selge, missugune karistus boikoteerivat sõitjat võib ees oodata.

"Reeglite rikkumist ei saa andestada. Andestada saab alati, aga reeglid on reeglid," vahendas BBC Ben Sulayemi sõnumit. "Tean, et Lewis on juhtunu pärast kurb. Ütleksin, et ta on murtud. Peame aga olukorda uurima, kui tegemist võib olla reeglite rikkumisega. Olen olnud nüüdseks mõned tunnid president, ma ei soovi kõiki fakte teadmata vastata."

Kui jätta välja etapijärgselt otse-eetris antud lühiintervjuu, pole Hamilton tänase päevani ühtegi kommentaari juhtunu osas jaganud.