Kaks alaliitu pikendasid alles sel nädalal vastastikuse mõistmise memorandumit (Memorandum of Understanding) 2028. aasta juunini.

"UEFA ja CONMEBOL töötavad mitme projekti kallal, muu hulgas ühise Rahvuste Liiga nimel," selgitas UEFA esindaja Sky Sportsile. "Midagi kindlat veel siiski pole ning ükski otsus pole jõustunud."

Lõuna-Ameerika tipptiimidega täiendatud Rahvuste Liiga pakuks üha suuremat konkurentsi FIFA plaanile hakata jalgpalli MM-i korraldama iga kahe aasta tagant. Nimelt on just UEFA ja CONMEBOL olnud idee tulised vastased. Loe kõigest pikemalt siit.

UEFA asepresident, poolakas Zbigniew Boniek andis kohalikule väljaandele Meczyki intervjuu, kus teatas, et 10 Lõuna-Ameeria koondist on 2024. aastast Rahvuste liiga liitumas. "Me ei oska veel öelda, missuguseks võistlusformaat täpsemalt kujuneb," sõnas Boniek. Bonieki sõnul liituksid kuus parimat Lõuna-Ameerika koondist A-liigaga, neli nõrgemat hakkaksid mängima B-liigas.

Sky Sportsi teatel korraldab FIFA esmaspäeval virtuaalselt kõiki liikmesriike puudutava tippkohtumise, et arutada FIFA plaane. UEFA president Aleksander Ceferin, kes on olnud iga kahe aasta tagant toimuva MM-i idee häälekas vastane, ei usu, et esmaspäeval FIFA plaani osas suuri arenguid tuleb. "Nii palju kui teame, siis FIFA töötab jätkuvalt projekti kallal. Erinevatelt osapooltelt on siiski tulemas signaale, et nad ei pruugi ideega ikkagi lõpuni minna," rääkis Ceferin. "Esmaspäeval osaleb 211 alaliitu ehk kokku on videkonverentsil 500 inimest. Ma ei usu, et siin midagi põhjapanevat sünnib."

Muideks, UEFA ja CONMEBOL-i üks projekt saab järgmisel aastal juba alguse, kui 1. juunis lähevad Londonis vastamisi valitsev Euroopa meister Itaalia ja tänavune Copa America võitja Argentina. Uut superkarikafinaali on hakatud kutsuma Finalissimaks.