Tartu Ülikool alistas laupäevases teises poolfinaalis TalTechi suurelt 88:71, kuigi kaheksa minutit enne lõppu oli veel seis viigis 67:67. Vahepeal juhtisid hoopis külalised juba 13 punktiga.

Tartlaste resultatiivsemad olid Edmunds Elksnis ja Adomas Drungilas võrdselt 15 punktiga. Kaksikduubli teinud Emmanuel Wembi panustas võitu 14 punkti ja 10 lauapalli.

TalTechile tõid Mikk Jurkatamm ja Toomas Raadik 12 punkti. Külalistele sai saatuslikuks eeskätt väga kehv visketabavus - kui TalTech tabas mängust viskeid vaid 34%-ga, siis Tartu näitas 55%-list täpsust (sh kolmesed 48%).

Tartu Ülikooli peatreeneri Nikolajs Mazursi hinnangul näitasid Tartu mängijad täna oma sisu. „Tahan esimesena tänada kõiki fänne, kes täna meid toetasid. Oleme viimastes mängudes olnud raskustes, aga olen täna meeste üle uhke, sest nad leidsid energiat ja enesekindlust iga palli pärast võidelda. Taktikaliselt mängisime hästi ja võidu võti oli kaitsemängus. Mängijad peavad uskuma, et suudame mängida kõikidega ja kui tuleb ka eksimusi, siis peame oskama mängu rahustada ja leidma üles õiged lahendused. Iseenesest lihtsad asjad, aga kõik see võtab aega. Täna näitasid mängijad oma sisu ja homme mängime kodupubliku ees finaalis,“ sõnas Mazurs mängujärgselt.

Superkarika esimeses poolfinaalis alistas BC Kalev/Cramo KK Viimsi/Sportland 88:52. Loe lähemalt SIIT.

Homne finaal algab kell 19.45, pronksimäng kell 17. Ka neid näeb otseülekandes Delfi TV-st.