Mõõduvõtt tuleb Kaarel Kose sõnul põhimõtteliselt Vaikse ookeani divisjoni jooksva liidristaatuse nimel. 21. detsembri mänguks sõidab California NHLi tiim Anaheim Ducks külma ja kaugesse Kanada nurka, 1988. aasta taliolümpiat võõrustanud Calgarisse, et madistada sealse Flamesi tiimiga.

Hea pikk rännak tulise päikese alt otse talve südamesse. Kui on neid, kes tänu Disney filmile „The Mighty Ducks” on pigem pöialt hoidmas Anaheimi satsile või kelle jaoks on Allar Levandi olümpiapronks pannud põksuma südame Calgary suunas, siis põnevust jagub mõlemale poolele.

Anaheimi tänavune hooaeg on teisest puust

Olgem ausad, Anaheimi sai tõsisemalt jälgitud siis, kui seal paugutas Soome Välk ehk Teemu Selänne. Viimaseks mälupildiks see, kui Teemu andis oma endisele kodumeeskonnale golfirajalt näpunäiteid skoorimiseks. Edasi on olnud täitsa korralikke hooaegu, kus on jõutud konverentsi finaali välja, kuid Stanley karikas on jäänud kaugele ja kättesaamatuks.

Viimaste aastate meeskonna ülesehitamine on tähendanud, et playoff'idesse pole neil alates 2018.–19. aastast asja olnud. Tänavune hooaeg on aga teisest puust! Hetkel on Anaheim napilt Calgary ees Vaikse ookeani divisjoni liider. Kas ehitamine on jõudnud tulemuseni?

Tiimi uus staar on Trevor Zegras, 2019. aastal Partide NHLi drafti esimese ringi valik. 20-aastane on moodustamas väga tugevat ründekolmikut koos Rickard Rakelli ja Sonny Milanoga. Kõik kolm meest on korralikult punktidel ja sellest ründekolmikust on kasvanud domineeriv ründeliin. Kes vähegi NHLi jälgib, siis Zegras ja Milano on visanud juba hooaja kõige võimsama ja räägituma värava, 7. detsembril mängus Anaheim vs. Buffalo Sabres, mida tasub internetist otsida ja üle vaadata.

Rääkides noortest, siis Anaheim on üldiselt ettevaatlik ja pole väga loota, et näiteks selle aasta draftis kolmandana valitud Mason McTavish liiga palju mänguaega saab. Meeskond on tuntud selle poolest, et püüab mängijad liiga jaoks küpseks kasvatada ja alles seejärel tuuakse mehed püsivalt rosterisse.

Tiimi kapten, 36-aastane Ryan Getzlaf, on kogu oma karjääri, 17 aastat, mänginud ühes tiimis ja alanud hooajaks sõlmis ta üheaastase, 4,5 mln dollarilise lepingu. Hooaja alul peeti seda pigem märgiks, et meeskonna ülesehitamine on pooleli ja läheb vaja kedagi, kes riietusruumi ohjab. Hetkel on Getzlaf tiimi liider väravasöötude arvestuses ja võrreldes eelmise hooaja 17 punktiga 48 mängust on mehel 30 mängust kogutud 20 punkti näitamaks, et eelmine aasta oli vanameistri karjääris ebameeldivaks hälbeks. Just teine ründekolmik on see, tänu kellele Ducks hetkel oma võidud võtab. Getzlafi söötudest sahistab väravavõrku Troy Terry, kes on tiimi hetke punktiliider, aga mis veel olulisem, teine kolmik teeb ka kaitsetööd korralikult. Üldiselt ongi kaitsetöö eelmise hooajaga võrreldes parem, mida tõestab see, et vähemuses mängides ollakse liiga paremate seas. Vaadates tööd, mida tiim teeb, võib juba playoff-kohast ilma häbenemata rääkida.

Kuidas panuseid panna? Kui seniseid tulemusi vaadata, siis on see väga raske, sest Anaheim ja Calgary on väga sarnaste tugevuste ja nõrkustega ühtlased tiimid. Calgary küll mängib kodus, aga tiimi kandvad jõud, nagu Elias Lindholm, Andrew Mangiapane, Milan Lucic, Sean Monahan, ja veel viis olulist meest on koroona tõttu väljas. Infot tasub koguda OlyBeti spordiennustuse portaalis, mis koefitsientidena võiduvõimalust peegeldab.

ESPN on nimetanud Calagary selle hooaja kõige võimsamaks positiivseks üllatuseks

Vaikse ookeani divisjoni teine liider Calgary Flames on tiim, mis ei ole just sama hirmufaktoriga nagu hetkel kahe järjestikuse NHLi Stanley Cupi võitja Tampa Bay Lightning, aga vaikselt on tehtud tugevat tööd ja meeskond tõusnud oma naabrist Edmontonist mööda. Ma pole kindel, kumb on Flamesile suurem eesmärk, kas playoff-koha kindlustamine või Edmontoni edestamine – hetkel ollakse igatahes Battle of Alberta arvestuses peal.

Hooaja eelmäng oli Calgary tiimile erinevalt Anaheimist vägagi muutusterikas ja seitsme lahkuja seas vast tähelepanuväärsemad on 15 aastat kohalikuks uhkuseks olnud meeskonna kapten Mark Giordano, kes on koha sisse võtnud Seattle Krakeni rivistuses, ja Derek Ryan, kes on nüüd Oilersis. Juurde toodi sama palju ja mainiksin, et Tampast saabus Blake Coleman, Chicagost Nikita Zadorov ja Bostonist väravavaht Dan Vladar.

Peamiseks jututeemaks on see, et oma viimasele lepinguaastale lähevad vastu meeskonna suurimad staarid, nagu Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk ja Andrew Mangiapane. Hetkel punktitoojate esinelik koos Elias Lindholmiga. Sõltumata sellest, kas mehed mängivad nii hästi sellepärast, et oma hinda järgmise hooaja eel üles ajada, või lihtsalt lustist, on näiteks ESPN nimetanud Calagary selle hooaja kõige võimsamaks positiivseks üllatuseks. Kaitse on pigem liiga keskmisest etem, tõrjeprotsendilt on Jacob Markstrom väravas üks kindlamatest ja teiseks kollkipperiks toodud Dan Vladar ka statistiliselt väga alla ei jää. Kõige selle juures kannab peamist löögijõudu ühtne ründemäng, sest skooritakse keskmiselt rohkem kui vastased ja seda nii ründe- kui ka kaitsemängijate panust arvestades.

Hetkel on Flamesil käsil väike mängupaus seoses COVIDi-juhtumitega. Loodetavasti tuleb see aga kasuks, sest viimastes mängudes, mida enne jõuti pidada, ei vastanud kaitse oma tavatasemele ja vastu võeti ootamatud kaotused. Paras pähkel panustajatele, sest Anaheimil on vastas küll veidi viirusest räsitud, aga kodupubliku ees mängiv, puhanud ja mitmekülgse arsenaliga punt.

OlyBet on NHLi ametlik koostööpartner ja spordiennustuse statistikat saad jälgida ning panused teha OlyBeti spordiportaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid