Finaalujumise võitis itaallane Alberto Razzetti 1.49,06-ga. Hõbeda sai šveitslane Noe Ponti (1.49,81) ja pronksi Lõuna-Aafrika Vabariigi ujuja Chad le Clos (1.49,84).

Zirgi ees lõpetas veel ka ameeriklane Trenton Julian ajaga 1.50,01.

"Jään väga rahule, MMi finaal ja isiklik rekord. Andsin enda poolt kõik. Medal oleks veel ilusam olnud, aga seekord nii," lausus Zirk Delfile ja Eesti Päevalehele. "Olen rahul, et suutsin end hooaja tähtsamaks võistluseks parimasse vormi viia."

Hommikuses eelujumises oli Zirk samuti rekordnumbreid uuendanud, kui näitas neljandat aega 1.50,91. MMi viies mees usub, et eelujumine tuli tal tehniliselt isegi paremini välja.

"Hommikune ujumine oli pingevabam. Mõlemas ujumises pidin endast ikka kõik välja panema. Õhtune ujumine ei olnud ehk tehniliselt nii hea, pöörded ei olnud kõik ideaalsed. Eks ma õhtul võtsin ka väikse riski, üritasin natuke kiiremini alustada ja vaadata, kuidas vastu pean. Aeg oli kiirem kui hommikul, selles suhtes oli kõik hästi," sõnas Zirk.

Homme hommikul osaleb Zirk 200 meetri vabaltujumise eelvõistlusel, mis on tema viimane ala MMil. Seejärel ootab eestlast ligi neljanädalane puhkus. "Tulen koju ja olen kolm-neli nädalat basseinist eemal."

Finaali tulemused: