EJLi presidendi Aivar Pohlaku sõnul on Matikaineni pühendunud ja süsteemne töö andnud Eesti naiste jalgpallile palju juurde. "Jarmo tegeles naiste jalgpalli juhtimisega keerulisel perioodil, mil toimus teatav põlvkondade vahetumine ja seda nii mängijate kui ka treenerite tasandil. Tänan teda nelja aasta jooksul antud panuse eest Eesti naiste jalgpalli arendamisse," lausus Pohlak.

Matikainen täitis lisaks koondise peatreeneri ametikohale ka naiste jalgpalli arendusjuhi kohuseid ja tõdes, et aastate jooksul tehtud tööd on näha noortekoondiste paranevates tulemustes, mis muuhulgas baseeruvad tüdrukute liigade reformil, piirkondlikel treeningutel tehtud heal tööl, ladusal koostööl klubidega ja suurenenud harrastusel.

"Jätkan Eesti naiste jalgpalli toetamist ja selle arengu jälgimist. Tänan südamest jalgpalliliitu võimaluse eest Eestis töötada ning mängijaid ja treenereid nende suure pingutuse ja hea koostöö eest. Lisaks tänan naiste ja noortekoondiste personali pühendumise eest jalgpalli arendamisse ning soovin kõigile edu edaspidiseks! On olnud tõeline rõõm olla osa Eesti rahvuskoondisest," rääkis Matikainen.

Matikainen alustas tööd Eestis 2018. aasta alguses. Tema käe all pidas naiste koondis 47 mängu. Naiste koondise tulevikku plaanib EJL tutvustada jaanuarikuu jooksul.