Haapsalus peetud maailmameistrivõistlused olid sel korral vägagi keerulised heitlike ilmastikuolude tõttu. Kahel järjestikusel päeval ei saanud võistlussõite nii tiheda udu, tugeva tuule kui ka vihma tõttu pidada. Õnneks andis eile ilm järele ning toimus imeline võistluspäev, kus jääolud olid ideaalsed ning kus tuule kiiruseks oli 8 m/s.

DN juunioride klassile toimus 5 võistlussõitu ning Ice-Optimistid sõitsid kokku 4 võistlussõitu. Küll aga ei olnud viimane võistluspäev kõikide jaoks nii roosiline, kui oleks võinud olla, 3 eestlast sõitsid kahjuks jääprakku ning lõhkusid oma kelgud ära.

DN juunioride maailmameistriks krooniti Rasmus Maalinn (Pärnu Jahtklubi), kes võidutses teiste ees pika puuga, saavutades kiiruseks kuni 100 km/h.
Võistlusklassi teine ja kolmas koht läksid poolakatele. Teisele kohale tuli Gustaw Miciński ja kolmanda koha saavutas Cezary Sternicki.

Ice-Optimist sõitjate puhul läks esikoht Poola, kuid teise ja kolmanda koha saavutasid meie omad sportlased Pärnust, Angeliina Maria Isabel Õunap, kes tuli teisele kohale ja Laura Marii Taggu saavutades kolmanda koha.

Täna said Haapsalus alguse jääpurjetamise juuniorite Euroopa meistrivõistlused, mis tõotavad hetkeolukorras tulla ideaalsed, sest nii ilmastikuolud kui ka jääolud on jääpurjetamise jaoks perfektsed.