Daily Maili andmetel on Hamilton tiimibossidele öelnud, et ei taha kaheksandat MM-tiitlit kohtus võita. Kuigi ta on hooaja lõpplahenduses pettunud, leiab ta, et juriidilisest vaidlusest loobumine oleks vormel 1 sarjale kokkuvõttes parem.

Teisipäeval Pariisis koos istunud Maailma Mootorispordi Nõukogu kinnitas Mercedesele, et tänavusest vastuolulisest hooajast võetakse õppust, aga kui "hõbenooled" tahavad kindlasti apellatsiooni esitada, siis tuleb see saata neljapäeval kella 19-ks.

Mercedese advokaat Paul Harris usub, et neil on edasi kaebamiseks tugev kaasus, kuid Hamilton kahtleb, kas FIA Rahvusvaheline Apellatsioonikohus ikka oleks võimeline omaenda alaliidu esindajate otsuseid ümber muutma.

Rahvusvaheline Autoliit FIA tegi sel nädalal avalduse, milles ütleb: "Abu Dhabi GP on esile kutsunud rohkelt reaktsioone nii F1 kogukonnas kui ka avalikkuses. Nicholas Latifi intsidendi järel kasutatud turvaautoga seotud asjaolud ning suhtlus FIA võistluste juhi ja F1 meeskondade vahel on tekitanud meeskondades, sõitjates ja fännides märkimisväärseid arusaamatusi ja reaktsioone, mis rikuvad meistrivõistluste mainet."

"Maailma Mootorispordi Nõukogu tegi pärast 53. ringil toimunud intsidendile järgnenud sündmuste jada kohta tehtud aruandega tutvumist ettepaneku koostada tuleviku tarbeks üksikasjalik analüüs, mida saaks parandada ning arutelud kõikide osapooltega selles osas juba käivad," lisatakse avalduses.

"Seda arutatakse kõikide meeskondade ja sõitjatega, et sellest olukorrast õppida ning anda sarjas osalejatele, meediale ja fännidele reeglite osas selgust, et säiliks meie spordi võistluslik olemus ja samal ajal ka sõitjate ohutus."