33-aastane ründaja pidi karjäärile lõplikult joone alla tõmbama vaid kuus kuud pärast FC Barcelonaga liitumist. 30. oktoobril oli ta Alavesega mängu ajal tundnud rinnus valu ja viidud haiglaravile. Kuna tal avastati südame rütmihäired, soovitasid arstid argentiinlasel jalgpalliga hüvasti jätta.

"See pressikonverents on selleks, et teavitada, et olen otsustanud jalgpalli mängimise lõpetada. See on väga raske hetk," sõnas pisaratega võidelnud Agüero. "Kui nad [arstid] tegid mulle kliinikus esimese füüsilise testi, helistasid meditsiinitöötajad mulle ja ütlesid, et on väga suur võimalus, et ma ei saa enam jalgpalli mängida. Üks arst ütles mulle otse: "Aitab"."

"Ma tahan kõigile öelda, et tegin karjääri jooksul teoks kõik võimaliku. Unistasin jalgpalli mängimisest juba viieaastasest peale. Ma poleks kunagi arvanud, et pääsen Euroopasse, seega tahan avaldada oma tänu kõigile olenemata, kus ma treenisin," lisas Agüero.

Argentiinlase arvele jäi klubijalgpallis 786 mängu ja 427 väravat. Argentina koondises lõi ta 101 mänguga kokku 41 väravat ning võitis olümpiakulla (2008) ja Lõuna-Ameerika meistrivõistlused (2021). Manchester City koosseisus tuli Agüero viiel korral Inglismaa meistriks. Madridi Atleticoga võitis ta Euroopa Liiga (2009/10).