Korvpalli meistriliigas tõmbas eelmisel nädalal pikima kõrre Rapla Avis Utilitas, kes sai kaks võitu ja kerkis Eesti Läti liiga arvestuses esikaheksasse. Esile tasub tõsta ka Rakvere Tarva väärt võitu Valmiera üle.

Peep Pahvi nädala viisik on selline:

Jaron Martin (Rapla Avis Utilitas)
Jaron Martin

Rapla meeskonna pusle hakkab lõpuks ometi kokku saama ning selle üheks oluliseks elemendiks on detsembri alguses debüteerinud mängujuht Jaron Martin. Kolme mänguga on ta kogunud keskmiselt 17,7 punkti ja andnud seitse söötu. Mis aga veelgi tähtsam, Rapla on kõik need mängud ka võitnud ning tõusnud viie võidu ja viie kaotusega Eesti Läti liigas 7. kohale.

Martin on võimeline ise rünnakuid lõpetama, aga samas ka kaaslasi söötudega toitma. Rapla tagaliinis on lõpuks mängija, kes suudab meeskonda õiges rütmis vedada. Ahjaa, möödunud nädalal viskas ta Tartu Ülikooli vastu 19 punkti ja andis 11 söötu, ning kohtumises Liepajaga sai ta kirja 22 punkti ja 8 söötu.

Aleksa Nikolic (Rakvere Tarvas)
 Aleksa Nikolic

Kolmikduubel on kolmikduubel ning kui üks mängija jõuab meistriliigas selleni juba teist korda, siis on temas ikkagi midagi olemas. Tarva mängujuht Aleksa Nikolic kogus reedel Valmiera vastu 13 punkti, 10 lauapalli ja 11 söötu. Saavutuse väärtust tõstab see, et serblane suutis oma vägeva esitusega aidata Tarva võiduni.

Tarva peatreener Martin Müürsepp tõi Nikolici meeskonda suurte lootustega, ent hooaja algus möödus tema jaoks üle kivide ja kändude. Hooaja edenedes on ta aga muutunud üha enesekindlamaks ning tulemuslikumaks. Valmeraga peetud kohtumisele eelnenud kahes mängus jõudis ta kaksikduublini.

Rait-Riivo Laane (Viimsi Sportland)
Rait-Riivo Laane

Viimsi meeskond sattus enne Tartu Ülikooliga peetud kohtumist raskesse seisu, kuna nende üks liidreid Rain Veideman ei saanud tiimi aidata. Kogenud mängujuht Rait-Riivo Laane võttis sellises seisus meeskonna veduri rolli enda kanda. Ta kogus 19 punkti, 4 lauapalli, 4 söötu ja 3 lõiget ning tervikuna juhtis Viimsi rünnakuid kindlakäeliselt.

Pärast välismaa seiklust kodumaal tagasi oleva Laane hooaja algus pole olnud kõige säravam, kuid Viimsis on tal täita oluline roll ning nagu näha, suudab ta vajalikul hetkel kehastuda ka meeskonna liidriks.

Oliver Metsalu (TalTech)

Kümmekond aastat tagasi nimetas toona Rakvere Tarva peatreeneriks olnud Andres Sõber noormängija Oliver Metsalut oma Ricky Rubioks. NBAs tegusid tegeva hispaanlase tasemel pole Metsalu siiski jõudnud, kuid koduses meistriliigas on ta tasemel tegija - TalTechi meeskonna üks tugitalasid.

Metsalu on universiaalne mängija, keda treener saab kasutada mitmes positsioonis. Kuigi ametlikult on 196 cm pikkune mees nii-öelda number kolm, tuleb tal oma koduklubis täita ka suure ääremängija ja vahel isegi tsentri rolli. Oma tööga saab ta hästi hakkama. Pühapäeval Riias Läti ülikooliga peetud kohtumises oli Metsalu erilises hoos. Ta kogus hea visketabavuse juures 31 punkti. Kaks päeva varem viskas ta Riia VEFi vastu 12 silma.

Darryl Tucker JR (Rapla Avis Utilitas)
Darryl Tucker JR

See mees on nädala viiskus teist korda järjest. Midagi pole ütelda, üha paremasse hoogu minevas Rapla meeskonnas on Tucker näidanud domineerivat mängu.

Väga tähtsas mängus Tartu Ülikooli vastu kogus ta 30 punkti ja 11 lauapalli. Nädala teises kohtumises Liepajaga olid numbrid tavalisemad, kuid ka selles mängus tegutses ta meeskonnale kasulikult.