Mart Peterson kuulus Eesti tenniseparemikku 1980-ndatel aastatel, mil reisimisvõimalused olid väga piiratud ning Nõukogude Liidu koondisse mahtus siitkandist vaid Andres Võsand. Nagu mitmed tolleaegsed tennisistid, kolis Peterson segastel aegadel 1990. aastal koos abikaasa Annelie ja Rebecca vanema õe Beritiga, kes oli toona 3-aastane, Rootsi. Kaasas vaid kaks kotti ja olematu keeleoskus, tuli hakata elu täiesti nullist uuesti üles ehitama.

Kuidas see Petersonidel õnnestus ja milline on olnud Rebecca teekond tennisemaailma eliiti, seda kõike seekordsest saatest kuulebki. Muu hulgas rääkis Peterson, millised on tenniseperekonna (lapsevanem on ühtaegu treener) eelised ja miinused, millised on olnud Rebecca karjääri tõusud ja mõõnad ning miks lõppes Rebecca koostöö teda 2020. aastal juhendanud nimeka rootslase Thomas Högstedtiga.

Ühtlasi tehti saates juttu sellest, miks on WTA ja ATP tabelis kummaski vaid üks rootslane, kui svenssonite maalt on tulnud sellised kuulsad tennisetipud nagu Mats Wilander, Stefan Edberg või Björn Borg ning kui raske on spordiriigis, kus au sees on rohkem NHL-i mängijad, jalgpallurid ja suusasportlased, maailma esisaja tennisistil toetajaid leida.

"Matšpalli" saatejuhid on Gunnar Leheste ja Riho Kallus. Saate meiliaadress on tennis@delfi.ee.

Head kuulamist!
1x
00:00