Šveitsis toimunud MK-etapil jättis 24-aastane Bolšunov sprindivõistluse vahele. Pühapäevasel 15 km vabatehnika distantsil oli ta aga stardis. Venelane sai 12. koha. Ta kaotas võitjaks tulnud norralasele Simen Hegstad Krügerile enam kui minutiga.

"Ma ei oleks tahtnud näha teda võistlemas," sõnas Venemaa väljaandele Championat koondise peatreener Juri Borodavko. "Tal oli nohu ja valulik kurk. Ta otsustas sõidu eel, et peab ikkagi osalema treeningu mõttes."

Iltalehti teatel tundis Bolšunov end pühapäevase võistluse eel hästi ning otsustaski nii starti minna.

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe polnud aga sarnaselt Borodavkole Bolšunoviga rahul. "See oli vale otsus. Bolšunov muutub ilmselt aja jooksul küpsemaks. Praegu teeb ta nooruse ja konkurentsihimu tõttu palju mõtlematuid otsuseid," rääkis Välbe Match TV vahendusel.

Bolšunov on tänavuse hooaja eel ja ajal olnud pidevalt erinevate tervisehädade küüsis. Sügisel käis ta kahel korral lõikusel, sest tema hammaste juureravi ebaõnnestus ja ülemisse lõualuusse tekkis tsüst. Probleemid segasid oluliselt ka treenimist.

Välbe sõnul loodab suusaliit peagi selgeks teha, miks Bolšunov terviseprobleemidega hädas on. "Kaks varianti: allergia või mingisugune viirus. Vereproovid on temalt võetud, seejärel proovime müsteeriumile jälile saada," sõnas ta. "Vesised silmad ja nina vihjavad, et tegu võib olla allergiaga. Kui tal on aga viirus, pole olukord eriti hea."