Hamilton juhtis hooaja viimast etappi kuni viimase ringi viienda kurvini. Sõitjaterivi tõmbas viimasteks ringideks kokku Nicholas Latifi (Williams) seinasõidu järel rajale toodud turvaauto. Verstappen tegi turvaauto rajale tuleku ajal boksipeatuse. Hollandlase ja Hamiltoni vahele jäid veel viis ringiga mahajääjat. Kõigepealt otsustasid kohtunikud, et mahajääjatel ei lubata oma ringi tagasi võtta, kuid viimase ringi eel tehti otsus ringi, nii et kui turvaauto eest ära tuli, sai Verstappen kohe Hamiltoni tuulde võtta.

"TÕELINE TŠEMPION," alustab Nicolas Hamilton oma postitust, mida ta venna pildiga illustreerib.

"FIA rikkus omaenda reegleid, häbistades nõnda kogu spordiala. Sõltumata tänasest ebaõiglasest kohtlemisest, käitus Hamilton kaotuse järel alandlikult. Mu isa, tüüp, kes meid kasvatas, õnnitles Maxi ja tema isa Josi. Inimesed võivad öelda, mida nad tahavad, aga mu isa žest tõestab kõigile kahtlejatele ja vihkajatele, et nad on eksinud ja näitab, kes meie, Hamiltonid, oleme!"

Hamiltoni vend on ka ise võidusõitja, kihutades Briti kereautode sarjas British Touring Car Championship.

Mercedes esitas võistluse järel kohtunikele kaks protesti, vaidlustades esiteks Verstappeni hetkelise möödumise Hamiltonist turvaauto taga ning teiseks kohtunike otsused neil viimastel ringidel. Neli ja pool tundi peale finišit teatasid kohtunikud, et kumbagi protesti ei rahuldatud ning tulemused jäävad paika.

Mercedes teatas, et neil on plaanis kohtunike tänane otsus veelgi edasi kaevata.