Brasiillane Oliveira alistas tiitlimatšis kolmanda raundi alistusvõttega ameeriklase Dustin Poirieri. Kohtumine lõpetati olukorras, kus kolmandast raundist oli kulunud üks minut ja kaks sekundit.

„Olen maailmameister!” rõõmustas Oliveira võidu järel. „Mina olen tegija. Teised räägivad, mina teen!”

Oliveira sai kergkaalu meistrivöö enda valdusesse tänavu maikuus, kui ta alistas teise raundi tehnilise nokaudiga Michael Chandleri.

Kohtumise eel peeti favoriidiks pigem Poirieri, kes on tänavu kahel korral alistanud Conor McGregori. Poirier alustaski tiitlimatši hoogsalt ning avaraundis pani ta oma tugevate löökidega Oliveira raskesse seisu. „Nad võivad minu pihta saata lugematu arvu hoope, kuid mina võitlen ikka edasi,” teatas Oliveira hiljem selle peale.

Oliveira on nüüd UFC-s teeninud kümme võitu järjest. Tegevvõitlejatest on pikem võiduseeria ainult Kamaru Usmanil, kes on alistanud 15 vastast järjest. Oliveira on nüüd UFC-s suutnud alistusvõttega alistada 15 vastast. Tegemist on UFC absoluutse rekordiga. Kokku on brasiillane teeninud UFC-s 20 võitu. Läbi ajaloo on ta viies võitleja, kes sellise saavutuseni jõudnud.

Poirier on samal ajal profina saanud kirja 28 võitu ja seitse kaotust. Viimasest viiest matšist on ta kaotanud kaks. Lisaks Oliveira käest saadud kaotusele jäi ta 2019. aasta septembris alla Habib Nurmagomedovile.

„Tabasin matši alguses häid lööke. Arvasin, et suudan avaraundis asjad selgeks teha. Ta (Oliveira) on tõeline tšempion,” teatas Poirier kaotuse järel.