Tegemist oli mõlema meeskonna jaoks avaringi viimase mänguga ehk Balti liiga põhiturniiriga jõuti poolele teele. Seni oli nii Raasiku/Mistra kui ka SK Tapa kogunud kuus silma. Vaid paar nädalat tagasi oldi vastamisi Eesti meistriliigamängus, kus pingelise heitluse võitis kodus mänginud Raasiku 31:27.

Laupäeval Tapal pandi püsti järjekordne põnevusetendus. Arno Vare viis külalised 4:2 juhtima, peagi oli Marcus Rätteli tabamuse järel 5:4 ees Tapa. Siis tulistas Rauno Aus kaks väravat ja jälle juhtis Raasiku. Seejärel tegi Tapa 4:0 vahespurdi ja mängujuht Marten Saar viis võõrustajad 18. minutil 9:6 eduseisu.

Kaks minutit hiljem tuli Rail Ageni kiirrünnaku järel kohtumise suurim värava vahe, kui Tapa juhtis 11:7. Edu ei jäänud püsima, sest peagi suutis Raasiku visata viis vastuseta väravat – seda viie erineva palluri esituses – ning võitis poolaja 14:13. Teist pooltundi alustasid tapalased paremini, Madis Valk tegi häid tõrjeid ja saatis korra palli ka vastaste tühja puuri.

Vare tabamusest tuli veel 41. minutil 18:18 viik, aga viis minutit hiljem tulistas Ageni 22:19 ning hetke hiljem sai raasikulaste mängujuht Vladislav Naumenko punase kaardi. Kaheksa minutit enne lõppu aitas Artur Morgenson kodumeeskonna 24:21 juhtima, aga Raasiku vastas võimsalt.

Viktor Nikolajev tõrjus väravasuul suurepäraselt ning viie minutiga võideldi välja viik, kui Rauno Kopli viskest tuli 24:24. Vahur Oolup viis Tapa uuesti juhtima, Vare eksis karistusviskel ning Oolup lõikas palli vahelt ja kindlustas võõrustajatele magusa, 26:24 võidu.

Tapa tõusis nii turniiritabelis kaheksa punkti peale ja Raasikust mööda. Võitjate kasuks viskas Oolup kuus, Ageni viis ning Morgenson ja Saar neli väravat. Kaotajatel tabasid Aus ja Juri Sohhorovitš kuus ning Vare neli korda.