Finaalidesse pääsenud paarid:

Kell 18.00 U16 tüdrukute superfinaal (Hannemai Hanimägi/Marta-Mia Ploomipuu vs. Lisandra Tatrik/Rebecca Pent)
Kell 19.00 U16 poiste superfinaal (Daniil Kulikov/Artur Tšuhnenkov vs. Jakov Kulikov/Kaur Koitla)
Kell 20.00 naiste eliitklassi finaal (Oja/Sild vs. Peetmaa/Lellsaar)
Kell 21.00 meeste eliitklassi finaal (Ennemuist/Arak vs. Nõlvak/Tiisaar)

Enne võistlust:

Vollekogukonnale omane sõbralik aasimine läks Eesti tippude vahel lahti juba võistluseelseid kommentaare jagades.

Võistlusest võtab osa Eesti rannavolle koorekiht eesotsas novembris Brasiilias toimunud neljatärnisel MK-etapil esmakordselt veerandfinaali jõudnud esipaari Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaarega. Võimsa blokimängijana tuntud Tiisaar pidi tegelikult detsembri alguses minema puusaoperatsioonile, ent koroonaviiruse leviku tõttu tekkinud haiglate ülekoormuse tõttu tuli doktor Mihkel Mardnal lükata tema lõikus teadmata ajaks edasi.

“Elamist ja mängimist puusaprobleem väga palju ei mõjuta ning kuna uus hooaeg tuleb juba varsti peale, jääbki hetkel operatsioonile minemata. Aga pikemas plaanis oleks hea lõikus näiteks pärast järgmist hooaega ikkagi ära teha,” ütles hiljuti sarnaselt Nõlvakule 30. sünnipäeva tähistanud Tiisaar. “Oleme Kustiga hooaja ettevalmistuse faasis. Viimati puutusingi palli Brasiilias toimunud MK-etapil. Nüüd oleme iga päev käinud jõusaalis ning tegelelnud lõdvestamise ja venitamisega. See saab olema päris põnev eksperiment – kuidas võistlusolukorras mäng õnnestub, kui pole pallitrenne ammu teinud.”

Eesti rannavollemeistreid ning teisi medaliste leiab Nõlvaku ja Tiisaare kõrvalt omajagu. Jõud ühendasid eelseisvaks võistluseks näiteks legendaarsed vanameistrid, 47-aastane Kaarel Kais ja 42-aastane Jarmo Neuhaus. Samuti teeb varbad liivaseks valitsev Eesti meister, 45-aastane Argo Arak koos seekordse paarilise, saalivõrkpallis tugeva blokimängijana endale nime teinud Siim Ennemuistiga. Võistlustules näeb ka kahekordset Eesti meistrit Aleksei Povjakelit, kes mängib teise kogenud rannavõrkpalluri Andres Leismanniga, ning võistluste favoriitide hulka kuuluvaid noori, juba mitmendat aastat rannavollele keskenduvat Dmitri Korotkovi ja tema uut paarilist, võimsa rünnaku- ja blokikõrgusega Jaan Rebelit.

“Tundub päris tugevatasemeline turniir tulevat,” arvas Tiisaar. “Tuleme justkui konkurentide koju mängima, sest me ise treenime Terase rannahallis. Ma arvan, et meie peamised konkurendid võiksid olla Arak ja Ennemuist. Korotkovist ja Rebelist ma palju ei arva,” naljatles Tiisaar, kes teeb just viimati nimetatud meestega igapäevaselt koos trenni.

Argo Arak, kes on keskendunud sügisel treeneritööle ning pole rannavollet üldse mängida jõudnud, ei taha favoriidikoormast midagi kuulda. “Kuidas Mart üldse nii sai öelda?” küsis lõbusas tujus vanameister. “Ei-ei, ma ütlen, Mardil on täiesti vale ettekujutus praegusest momendist. Mina ja Ennemuist ei ole favoriidid. Minu isiklik vorm on sügisega alla kukkunud. Suvel olin tõesti hea, aga sügisel on isegi jõusaalis pausid sisse tulnud. Võin saladuskatte all öelda, et tegin täna jõusaalis paar kükki, aga jube raske oli. Minu jaoks on favoriidid just Korotkov ja Rebel. Ja seda isegi hoolimata sellest, et Tiisaar ja Nõlvak saavad mängida. Mina püüan lihtsalt miinimumvormist maksimumi võtta,” lisas Arak, kes mängib Ennemuistiga esmakordselt koos.

Suvel Eesti rannavolles koos paarilise Cris Karlis Lepaga kõva läbimurdehooaja teinud Jaan Rebel naudib Korotkoviga koostööd täiel rinnal. “Minu jaoks on viimased pool aastat olnud väga erilised. Olin varasemalt talvel rannavõrkpalli mänginud omal käel ja mitte nii tõsiselt, aga nüüd on kõrval väga hea ja andekas paariline Dima ning treeningpartneriks absoluutsed Eesti tipud Kusti ja Mart. Lisaks on meie treeneriks Indrek Verro, tänu kellele saan esmakordselt sügavamalt asja analüüsida,” lausus tänulik Rebel.

Mis on aastate eest saalivõrkpallis ühe hooaja Järvamaa meistriliigaklubi varumängijate hulka kuulunud Rebeli edu saladus? “Ma arvan, et edu taga on see, kui väga mulle rannas meeldib mängida. Saalivõrkpallis tegid põlved kogu aeg haiget, aga rannas saan kogu protsessi nautida, sest pehme liiv hoiab jalgu. See on nii hea tunne, kui saab valuta asju teha, ja annab siiani palju motivatsiooni. Ja tahan tõesti asja tõsiselt teha. Tegelen võrkpalliga küll töö kõrvalt, aga õnneks on tööandja väga hästi suhtunud kõigesse. Plaanime Dimaga mängida järgmisel suvel võimalikult paljudel turniiridel ja osaleda ka MK-etappidel. Nädalavahetusel on meie eesmärgiks aga finaali jõudmine, kuigi tahaksime kindlasti ka Kustit ja Marti üllatada.

“Konkurentidest võiksid olla lisaks Kustile ja Mardile tugevad kindlasti ka Arak ja Ennemuist. Ennemuist mängib hoopis teistsugust võrkpalli kui suvel, sest ta võttis sügisel asja tõsiselt ette, tänu millele on muutunud ka kaitses heaks mängijaks. Neuhaus ja Kais ning Povjakel ja Leismann – nendel kahel paaril jagub osavust ja kogemusi. Usun, et ka nendel on oma võimalused olemas,” lisas 25-aastane Rebel.

Naistest on peamised esikohapretendendid Liisa Soomets ja Juudit Kure-Pohhomov, kes on mitmed aastad olnud Eestis peamised rivaalid üksteisele, kuid mängivad nüüd esmakordselt koos. “Kuna minu paarilisel Heleene Hollasel olid sel nädalavahetusel kodukandis Võrus muud kohustused ja Juuditi suvine paariline Renate Pikk naasis sügisest saalivõrkpalli juurde, sattusimegi Juuditiga kokku mängima,” selgitas Soomets, kes tegi koos Hollasega suvel ka rahvusvahelisel tasemel läbimurde.

“Käisin kaks kuud tagasi põlveoperatsioonil, mis tähendab, et keskendun nädalavahetustel nendele asjadele, millega olen saanud treeningutel viimasel ajal Rivo Vesiku juhendamisel tõsisemalt tegeleda. Need on servi vastuvõtt ja tõstmine. Pean olema natuke ettevaatlik, kuid tahaks ikkagi võidu peale mängida,” lisas 24-aastane Soomets.

Meistrivõistlustele registreeris üheksas võistlusklassis kokku 85 paari, kelle hulgas on ka kümmekond Läti noorteduot. Laupäeva esimeses pooles asuvad Ülemiste Beach House’is medalite eest mängima kõik noorteklassid, täiskasvanute turniir algab päeva teises pooles ehk pärast kella 15.00i. Õhtu kulmineerub kell 18.00 algava superfinaalide osaga, kus kogu sündmus koondub selleks ajaks valmivale peaareenile ja algab neljatunnine otseülekanne Võrkpall24’s ja Delfis. Kui kuni finaalini mängitakse n-ö äkksüsteemis ehk üks mäng tähendab üht geimi 21 punktini, siis superfinaalid tulevad rahvusvahelistele standarditele kohased ehk kahe geimi võiduni. Superfinaalideks on oodata kohale ka rohkelt võrkpallisõpru, sest lisaks ilusale võrkpallile pakutakse kõigile snäkke ja jooke, samuti toimuvad auhinnamängud ja oksjonid. Pühapäeval on sama võistluse raames kavas harrastajate turniir, mis algab kell 10 hommikul (kogu õistluse ajakava leiab artikli alumisest osast).

Eesti meistrivõistluste korraldamisele on otsustanud õla alla panna Jazz Pesulad, Ülemiste City, Rapid Security, Credit24, E-Service AS, Karupoeg Puhh, Katlaabi OÜ, Selver, SleepAngel Eesti, Vitamin Well Eesti, 4 TEAMS, Balsnack, Alexela, Santa Maria, Tradehouse, Kärts Magneesium, ja Beach House Ülemiste.

Meeste eliitklassi osalejad:

Dmitri Korotkov/Jaan Rebel
Tarmo Luik/Kaido Luik
Taavi Arula/Mart Targem
Kevin Helimets/Kristo Fedoritš
Aivar Kukk/Madis Mäe
Marko Sõna Martin Ant
Silver Süld/Armands Putnis
Kusti Nõlvak/Mart Tiisaar
Karl Stamm/Karmo Stamm
Aleksei Povjakel/Andres Leismann
Siim Ennemuist/Argo Arak
Jarmo Neuhaus/Kaarel Kais

Naiste eliitklassi osalejad:

Marju Sillasoo/Jaana Timofejev
Monika Sild/Karen Oja
Liisa Soomets/Juudit Kure-Pohhomov
Anna-Liisa Peetmaa/Lidia Lellsaar
Olga Bõstrova/Mari Loorman

Talviste Eesti lahtistele meistrivõistlustele ajakava:
(Registreerimine laupäevastele turniiridele on lõppenud!)

Laupäev, 11. detsember

Päeva I osa kuuel väljakul

Kell 9.00 U14 poisid (5 paari)
Kell 9.00 U18 tüdrukud (8 paari)
Kell 9.00 U18 poisid (6 paari)

Päeva II osa kuuel väljakul

Kell 11.30 U16 tüdrukud (13 paari)
Kell 12.15 U16 poisid (12 paari)

*U16 tüdrukute ja poiste superfinaal peetakse eraldi õhtuses programmis algusega kell 18 ja 19. Superfinaalides osalevad mõlemas võistlusklassis kaks tugevamat Eesti paari.

Päeva III osa kuuel väljakul

Kell 14.50 naiste eliitklass (5 paari)
Kell 15.15 meeste eliitklass (12 paari)

Päeva IV osa peaväljakul (otseülekanne Võrkpall24’s ja Delfis)

Kell 18.00 U16 tüdrukute superfinaal
Kell 19.00 U16 poiste superfinaal
Kell 20.00 naiste eliitklassi finaal
Kell 21.00 meeste eliitklassi finaal