Kõike arvesse võttes, tuleks Ilvesel kas üksi või mõne tugeva suusatajaga teistelt sõna otseses mõttes eest ära hüpata. Kas väikesel mäel on see võimalik?

„On, mina ju hüppasin,” kinnitas Kaarel Nurmsalu, kes palus meenutada 2011. aastal Otepääl toimunud juunioride MM-i, kus ta võitis pronksid nii kahevõistluses kui suusahüpetes.

Tõsi. 2011. aasta MM-i esimesel võistlusel, kui murdmaal sõideti 5 km, oli hüppemäe järel Nurmsalu edu järgmise ehk Johannes Rydzeki ees 28 sekundit.

„Väiksel mäel tähendab üks meeter kaht punkti ehk kaheksat sekundit pluss stiilis eest saadud punktid-sekundid,” selgitas Nurmsalu, kes tol tähelepanuväärsel võistlusel hüppas Rydzekist kolm meetrit kaugemale.

Ent kas 28 edusekundist Ilvesele piisab? „Nii ja naa,” arvas Nurmsalu. „Oluline on, et ta saaks sõita koos tugeva suusatajaga, Jarl Magnus Riiberiga näiteks. Otepää 2,5 km pikkune rada, mida tuleb läbida neli korda, on tegelikult lihtne – esimene pool mitte just eriti rasket tõusu ja teine pool laskumist. Ja kui 30 sekundist ei piisa, siis võib ka teistest kuus meetrit kaugemale hüpata, mis tähendab juba minutit.”

Samas arvas Nurmsalu, et teistest oluliselt kaugemale on Otepää mäel võimelised lendama vaid neli meest – Nurmsalule ja Riiberile lisaks ka Mario Seidl ja Johannes Lamparter.