Koos peatreener Jaanus Teppaniga ja treener Aivar Rehemaaga on suurepäraseid treeningvõimalusi Livignos nautinud Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Johanna Udras, Hanna-Brita Kaasik, Martin Himma, Mariel Merlii Pulles, Karl Sebastian Dremljuga, Aveli Uustalu, Marko Kilp, Kaarel Kasper Kõrge, Alvar Johannes Alev, Henri Roos ja Kaspar Päärson. Treeneritest on lisaks kaasas ka CFC juhendaja Riho Roosipõld ja füsioterapeudina abistamas Liisbet Tippi.

“Lumeolud on Livignos Harju keskmised - on lumerohkemaid kohti ja samas mõnes kohas on vähem lund, kuid kõik rajad on sees. Hea on see, et kõik on ühise "katuse" all ja viimases võistluste-eelses laagris saavad kõik koondislased ja kandidaadid kvaliteetselt koos treenida. Lisaks sellele oleme me keskmäestikus ja võistleme ka samal kõrgusel ehk saame parema pildi, kes suudab sellise kõrgusega kohaneda ja hästi võistelda,” ütles Teppan, rõhutades, et ka olümpiamängudel sõidetakse 1700 meetri kõrgusel.

“Kõik koos on super mõnus. Tekib kohe kodusem tunne, sest kogu aeg on tuttavad näod ümber. Kahju ainult, et samu trenne ei saa alati teha, sest kõigil on erinevad plaanid seoses sellega, kus keegi võistelda plaanib,” lisas Himma.

Murdmaasuusakoondis Livignos

Sel nädalavahetusel on Kilp, Himma, Alev, Kõrge ning Kaidy ja Keidy Kaasiku stardis Davosi MK-etapil, pärast mida suundutakse tagasi Livigno laagrisse ja nädal hiljem ollakse kõrgete eesmärkidega stardis Dresdeni MK-etapil.

“Pärast Davosi maailmakarikaetappi jätkame veel 4 päeva laagrit, mille käigus küll mingeid suuri koormusi enam peale panna ei saa. Pigem toimub taastumine Davosist ja häälestumine Dresdeni MK-etapiks,” ütles Teppan.

“Davosi sprindi raja profiil on pealtnäha kerge. Sirge, mitte kõige pikem tõus ja siis laskumine ning seda kaks ringi. Raskeks teeb selle arvatavasti kõrgus merepinnast ja see, et vahed on väikesed ja eksida ei tohi. Arvan, et see sobib mulle. Olen alati arvanud, et mida raskem rada, seda paremini mulle sobib. Aga suutsin eelmine aasta ka Dresdenis, mis on linnasprint, head kiirust näidata,” vaagis Himma oma võimalusi.

Davosi MK-etapil on laupäeval kavas sprint ja pühapäeval naistele 10km ja meestele 15km vabatehnikadistantsid.