MM-il seitse korda pronksile ja korra hõbedale tulnud Šveits kontrollis kogu kohutmist väga kindlalt. Alguses suutis Eesti kaitses hästi seista, kuid esimese kolmandiku kümnendal minutil tegi Patrik Kareliusson vea ja eemaldati mängust kaheks minutiks. Ülekaalu saanud Šveits kasutas võimaluse ja avas Jan Zauggi kaugviskest skoori. Vaheajale mindi juba Šveitsi 3:0 eduseisus.

Teisel kolmandikul oli Eestil omakorda võimalik ülekaalus rünnata (lühikest aega oli Šveits isegi kahemehelises vähemuses), paraku ei suudetud seda ära kasutada. Hoopis Šveits viskas teisel kolmandikul veel kaks ja kolmandal neli väravat. Imeliselt tegutsenud vastaste väravavaht Pascal Meier suutis tõrjuda ka Eesti kõige ohtlikumad üritused.

Šveitsi poolfinaali vastane selgub täna peetavast Rootsi ja Norra kohtumisest. Eesti hakkab nüüd mängima viienda koha nimel, meie vastaseks tuleb nimetatud paari kaotaja ehk tõenäoliselt Norra. Viies koht on jätkuvalt väga motiveeriv, kuna sellega kaasneks muuhulgas ka koht järgmisel aastal USA-s Birminghamis peetavatel maailmamängudel.

Alagrupis alistas Eesti kõik vastased: Filipiinid 13:6, Kanada 21:4 ja Singapuri 13:2. 1/8-finaalis võideti Taanit 5:3.

Kaks veerandfinaali oli juba varem peetud, Soome võitis Slovakkiat 5:1 ja Tšehhi Lätit 9:1.