Sildarule tõi esikoha avalaskumise 89,75 punkti. Teises laskumises teenis ta 83,75 punkti. Eelvõistlusel sai teise koha hiinlanna Eileen Gu 88,00 punktiga. Valitseva maailmameistri avalaskumine kukkumise tõttu ebaõnnestus. Kolmanda tulemuse sai ameeriklanna Brita Sigourney 84,25 punktiga.

Tugevad kanadalannad Rachael Karker ja Cassie Sharpe teenisid vastavalt 83,75 punkti ja 81,50 punkti, mis andsid neile neljanda ja seitsmenda koha. Edasi finaali pääsesid kaheksa paremat. Lisaks jõudsid reedesesse finaali veel ameeriklanna Hanna Faulhaber, britt Zoe Atkin ja hiinlanna Kexin Zhang.

„Ise olen oma sõiduga väga rahul. Viimati osalesin ju rennisõidu võistlusel 2020. aasta jaanuaris X-Mängudel. Tänavuse hooaja eel sain Saas-Fees küll rennisõitu treenida, kuid selle ajaga ei suutnud ma oma võistlussõitu paika saada. Seetõttu olin alguses Copperisse jõudes ebakindel. Läks aga väga hästi,” tunnistas Kelly Sildaru kvalifikatsiooni järel Delfi Spordile.

„Teise sõidu tegin teadlikult lihtsama. Esimese hüppe tegin ma avalaskumisel paremale 900 kraadi, kuid teises voorus tegin 540 kraadi. Mõtlesin, et finaalikoht on käes ja võtan veidike rahulikumalt.”

Sildaru sõnul oli kvalfikatsioonis hästi esinemine eelkõige tähtis just emotsionaalselt. „Sain natuke enesekindlust juurde. Näen, et olenemata pausist on võimalik ka rennisõidus hästi sõita. Kvalifikatsioonis ei teinud ma veel oma maksimumi. Finaalis paneme natuke juurde,” tunnistas ta.

Rennisõidu kvalifikatsioon on Copperis kavas reedel Eesti aja järgi kell 21.30.

Copper Mountaini rennisõidu MK-etapil on Sildaru ka varasemalt osalenud. Debüüdi tegi ta seal 2018. aastal, kui sai kvalifikatsioonis teise koha ning saavutas finaalis esikoha.