Üleväljameheks kerkis küll TalTechi diagonaalründaja Matej Šmidl, kes tõi 27 punkti (efektiivsus +14; rünnak 58%), kuid seekord ei saanud ta teistelt võiduks piisavalt toetust. Kevin Saar lisas 12 (+2), Rasmus Meius 9 (-1) ning sidemängija Martti Keel 8 (+4).

Selveri rünnakukoormus jaotus ühtlasemalt, Oliver Orav tõi 19 (+10), Timo Lõhmus 18 (+5), Mihkel Varblane 12 (+5), Denis Losnikov 9 (0) ja Marx Aru 7 (+4). Ka viiendas geimis mängis Selveri sidemängija Renet Vanker mitmekülgsemalt, mängides ründajad korduvalt ühese bloki vastu, seevastu Keel lootis eelkõige Šmidli peale.

Veidi väsinud moega TalTechi meeskond on viimasel ajal väga palju mängima pidanud, eelmise nädalala keskel peeti eurosarja raames kaks mängu Kopenhaagenis ja kindlustati pääs järgmisse ringi. Nädalavahetusel kaotati Balti liigas Leedu meeskonnale Gargzdai Amber-Arlanga.

Kaotuse järel lahkus TalTechi meeskond kiiresti riietusruumi. Treener Janis Sirelpuu sõnul tal väga karme etteheiteid meestele ei olnud, eelkõige arutati riietusruumis, kas ja kuidas annab kokkulepitud trenniplaani muuta.

"Martti Keelel on olnud palavik, temaga pole mehed saanud koos treenida ja seda oli tunda," lausus Sirelpuu. "Ehk põhisidet pole treeningutel olnud, teine side on noor, kuus kuue vastu mängida pole saanud. Treeningute kvaliteet on seetõttu olnud üsna katastroofiline. Seetõttu ehk olidki ründajad täna veidi liiga sirgjoonelised, juba esimeseks time-out'iks olid mehed neli korda blokki löönud. Nüüd oleks vaja rohkem Keelega harjutada."

Tänasest mängust jäi haiguse tõttu eemale TalTechi temporündaja Mihkel Tanila, lisaks on palavikus olnud ka Kevin Saar.

Selveri treener Andres Toobal oli rahul sellega, kuidas mehed pärast suurelt kaotatud neljandat geimi end viiendas kokku võtsid. "Selle üle võib uhkust tunda," kiitis Toobal hoolealuste vaimu.

Tegelikult valitses ja dikteeris Selver ikkagi kõiki geime peale neljanda, lihtsalt esimeses geimis tegi Sirelpuu väga õnnestunud servivahetuse - Jan Markus Üprus läks servijoone taha kaotusseisul 15:17 ja kui ta oma tõeliselt eduka seeria lõpetas, oli tablool eduseis 21:18.

"Meil on tänavu kippunud nii olema, et väga kindlates olukordades suudame mängu käest ära lasta," kommenteeris Toobal. "Avageimis tuli neil hea seeria, mõned pallingud tulid meie poolele üsna õnnelikult, samas ta on näidanud, et ongi väga ohtlik servija. Siis lagunesimegi."

Sirelpuu muheles 21-aastasest Üprusest rääkides: "Elu on näidanud, et kui ta meil platsile tuleb, siis võidame. Ta on meie talisman. Avageimis tegi head servid, neljandas vahetasin ta sisse. Okei, viienda siiski kaotasime, olemegi sel hooajal viiendaid geime kaotanud."

Kui TalTechi on häirinud haigused, siis omad mured on ka Selveril. "On üsna keeruline. Oraval on olnud mure põlvega, Pierce Johnson tegi eile treeningul jalale häda, täna mängus juhtus Losnikovil midagi kaelaga," loetles Toobal nurgaründajate murekohti.

Poolfinaali korduskohtumine toimub Sõle spordihallis 15. detsembril.

Teises poolfinaalis on vastamisi Tartu Bigbank ja Pärnu VK, avamängu võitis Tartu kindlalt 3:0, kordusmäng toimub homme.