"Kõiki asjaolusid arvesse võttes jõudis juhatus tänasel koosolekul ühisele arvamusele, et Arvi Aavik ei vasta noorsportlaste eeskujuna neile normidele, mida eeldame noortekoondise peatreenerilt," ütles maadlusliidu asepresident Tanel Samuel Eesti Ekspressi artiklis, kus kirjeldatakse kahte Aavikuga seotud juhtumit. Neist ühte, emotsionaalse ja füüsilise väärkohtlemise sugemetega juhtumit uuris ka politsei, kes siiski uurimise süüdistust esitamata lõpetas.

Samuel ütles Delfile antud kommentaaris, et juhatuse otsuse kaalukeeleks sai teine juhtum: 15-aastast maadlejat nähti ühel sügisesel pidulikul koosviibimisel Aaviku käevangus, treeneri käsi neiu puusal. Nii treener, õpilane kui ka tema vanemad kinnitasid Ekspressile, et probleeme pole ning ajakirjanduses avaldatud fotosid on lapsele ülekohtuselt ning vääralt mõistetult suure kella külge pandud.

Miks otsustas maadlusliit täna Aaviku lepingut mitte pikendada?

Alaliidu asepresident Tanel Samuel: "Täna kogunes juhatus, treenerite kutsekomisjon, Henn Vallimäe Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutusest ning inimene EOK-st. Käisime läbi kõik need etteheited, mis Arvi Aavikule on tehtud. Pärast seda ümarlauda tegi juhatus otsuse, et ei pikenda tema lepingut. Meil on hetkel käimas vastavale ametikohale konkurss, kus tema ainsana kandideeris."

Eesti Ekspressile ütlesite ühe juhtumi kohta, et kui politseiuurimine kinnitab treeneri sõnu, pole teil millestki kinni hakata. Miks tegite täna teistsuguse otsuse?

"Meil oli laual kaks eraldi juhtumit. Olime ka politseiuurimise ajaks tema töölepingu peatanud ja kuna ükski asi, mis talle ette heideti, ei leidnud kinnitust, ei olnud meil õiguslikult teist varianti kui tema töölepinguga jätkata. Kuid tuli ka teine juhtum, kus tegelikult kannatanut ei ole ja kus politseisse ei pöördutud. Kogu see kuvand kokku ei ärata usaldust."

See teine juhtum teile varasemalt teada ei olnud?

See tuli välja kuu aega tagasi.

Kas juhatuse otsus oli ühehäälne?

Üks oli erapooletu. Ülejäänud [lepingu mitte pikendamise] poolt.

Jaga
Kommentaarid