Korvpalli meistriliiga paus on läbi ja meeskonnad said võimaluse näidata, mida nad suutsid vahepealse ajaga paremaks muuta. Selge on see, et Viimsi meeskond tegeles „puhkepausil" õigete asjadega.

Peep Pahvi nädala viisik on selline:

Davin Lee Harris (Viimsi Sportland)

Devin Lee Harris

Kolm nädalat tagasi kuulus Harris samuti nädala viisikusse ning toona nimetasime teda Rakvere Tarva poolt Viimsi korvpallile tehtud kingituseks. Vahepealne meistriliiga mängupaus pole ameeriklase hoogu pärssinud ning kingituse väärtus paistab üha kasvavat. Laupäeval oli Harris üheks võtmetegelaseks, kui Viimsi alistas seni Eesti „lihtsurelike" klubidest parimat korvpalli näinud TalTechi.

Harris viskas selles mängus 15 punkti ja andis seitse söötu. Lisaks statistilistele numbritele, on oluline seegi, et ameeriklasest tagamängija on tõeline meeskonnamängija. Selline, kes teeb oma kaaslased paremaks.

Rain Veideman (Viimsi Sportland)

Viimsi meeskond on pakkunud oma meistriliiga debüüthooajal head korvpalli ning suuri teeneid on selles kogenud Rain Veidemanil. Viimastel aastatel on Veideman hooaja esimeses pooles tugevdanud Rapla ja Rakvere meeskondi, kuid poole hooaja pealt siirdunud välisklubisse. Viimsi jaoks oleks kogenud mängumehe hooaja lõpuni endale hoidmine elulise tähtsusega.

Veideman on Eesti meistriliiga tasemel tõeline liidri tüüp, kes kogemuste ja oskusega suudab meeskonda enda järel vedama. Sugugi alati pole küsimus ainult numbrites, vaid ka kõiges muus, mida selline mees võib meeskonnale anda.

Mihkel Kirves (Pärnu Sadam)
Pärnu, 28.09.2021. Korvpalli FIBA Europe Cupi valikturniiri veerandfinaalis kohtusid oma vahel Pärnu Sadam ja Viini GGMT.

Pärnu klubil pole just parimad päevad. Olukord ei paranenud ka koondise mängudest tingitud pausi ajal ning selle ilmekaks näiteks on Raplalt saadud kaotus. Üks mees suutis selles mängus Pärnu särgis siiski hiilata - Mihkel Kirves kogus suurepärase visketabavusega 22 punkti.

Esmaspäeval 25. sünnipäeva tähistanud Kirvese tegutsemine võib olla näiliselt kandiline, kuid tehnilisi puudujääke korvab ta aktiivsuse ja tahtmisega. Tõsise töömehena on ta meeskonnale väga kasulik mängija

Darryl Tucker JR (Rapla Avis Utilitas)
Darryl Tucker JR

Hooaja alguses komplekteerimisega kimpus olnud Rapla on tänavu panustanud paljuski välismaalastele. Nii mõnegi mehega on hästi pihta pandud ning Darryl Tucker JR on üks nendest.

Laupäeval Pärnut alistades mängis ta väga olulist rolli, kogudes 16 punkti, 9 lauapalli ja 3 söötu. Tegemist pole just erilise võimsa atleediga, kuid nii-öelda hea nina ja aktiivsus aitavad mitmeid puudujääke korvata.

Ronalds Zakis (Viimsi Sportland)

Ronalds Zakis

Möödunud nädala koduse korvpalli säravaim esitus oli Viimsi Sportlandi 88:70 võit TalTechi üle. Seepärast on ka loogiline, et eelmise nädala viisikus on esindatud koguni kolm selle klubi mängijat. Viimsi üks nurgakivi on lätlasest keskmängija Ronalds Zakis.

Kogenud lätlane on Eesti meistriliigas domineerivaim keskmängija, kes suudab teha tõhusalt skoori ja valitseda lauavõitlust. Enamus meeskondadel pole sarnast jõudu talle vastu panna. Väga ilmekalt avaldus see kohtumises TalTechiga, kus Zakis kogus 21 minutiga 16 punkti ja 6 lauapalli. Rohkemaks seadis piiri viis viga, kuid sisuliselt polnud rohkem vajagi.

Zakise taset näitab seegi, et ta valiti Eesti Läti liiga novembri kuu parimaks mängijaks.